fbpx

A Gomselmash új egységekkel teszteli a legnagyobb kombájnját

Írta: Farkas Imre - 2021 november 19.

A fehérorosz gyártó törekvésein egyre jobban látszik, hogy meg akar felelni, nem csak a belföldi, de az exportpiacok fokozódó igényeinek is.

A Gomselmash kombájnkínálatának zászlóshajóját, az új, 520 LE teljesítményű, hibrid rendszerű GS2124 típust, új saját fejlesztésű kukoricacső-törő adapterrel és gumihevederes járószerkezettel szerelve tesztelte az ősz folyamán kukorica betakarításban. A gumihevederes rendszer terén nem bízta magát a gyártó holmi keleti technikára, hanem ebben a szegmensben a legnagyobb múlttal rendelkező konstrukciót alkalmazta és a CLAAS TERRA TRAC hevederes rendszert adaptálta a kombájn alá. Az új kivitelt a típusjelzésben a COMBI utónévvel különböztetik meg az alapkivitelű társaitól.

 

Gomselmash GS2124 kombájn
A CLAAS TERRA TRAC gumihevederes rendszer került a hibrid kombájn alá – fotó: https://www.gomselmash.by/

 

A nagy teljesítményű betakarítógép megfelelő leterhelése érdekében teljesen új 12 soros kukoricacső-törő adaptert is kifejlesztettek, amely szintén idén ősszel vizsgázott először a gyakorlatban. Eddig fehérorosz gyártású kukorica adapter nem volt a Gomselmash kombájnokhoz, hanem mindig importból oldották meg az adapter kínálatot.

 

Gomselmash kukorica adapter
Az új saját fejlesztésű 12 soros kukoricacsőtörő adapter – fotó: https://www.gomselmash.by/

 

„A piaci kínálat elemzése után döntöttünk a saját adapter fejlesztése mellett. Ez egy modern konstrukció, amelynél új műszaki megoldásokat alkalmaztunk mind a hajtás, mind pedig a munkavégző egységek vonatkozásában. A kivitelezéshez a fehérorosz ipar termékeit, komponenseit használtuk fel ”– mondta Anatolij Zakharenko, az Gomselmash tervezési osztályának vezetője.