fbpx

Hardi Alpha TITANIUM – Új megjelenés a jól ismert, nagy teljesítménnyel

Írta: GÉPmax-2024/I. lapszám cikke - 2024 január 22. -Hirdetés

A Hardi gépek új generációját képviselő Alpha TITANIUM önjáró permetezőgép a 2023-as Agritechnica kiállításon tartotta világpremierét. A korábbi Alpha EVO modell továbbfejlesztett változataként ez a frissítés nemcsak a technológiai innovációt, hanem a mezőgazdasági termelés hatékonyságának növelését is szolgálja.

A Hardi Alpha TITANIUM az újratervezett motorháztetőnek köszönhetően még vonzóbb és korszerűbb megjelenést kapott. Az új design nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem funkcionális előnyöket is kínál, az új munkalámpáknak köszönhetően növeli az éjszakai munkavégzés hatékonyságát.

A Hardi Alpha TITANIUM színvilága modern és stílusos. A szórókeretek szürke színben tündökölnek, amelyek az AEON permetezőgépen megjelent új trendhez igazodva mutatnak modern megjelenést.

A munkaterület továbbfejlesztése a könnyebb használat és karbantartás érdekében került tervezésre. A fejlesztések közé tartozik a szűrőkhöz való könnyebb hozzáférés, ami gyorsabb és hatékonyabb karbantartást tesz lehetővé.

Az új fejlesztésű TurboFiller vegyszerbekeverő rendszer hidraulikusan állítható magassággal rendelkezik, optimalizálva a vegyszerkeverési folyamatot, és egyszerűvé téve a működést a gazdálkodók számára.

Továbbfejlesztett MunkaZóna

A FluidBox, amely a folyadékrendszert vezérli, most egy tömített, lezárt fedél alatt található, növelve ezzel az ellenálló képességet és biztonságot. A munkaterület fedele továbbá beépített világítással is rendelkezik, javítva a láthatóságot alacsony fényviszonyok mellett.

Az integrált létra kényelmes és biztonságos hozzáférést biztosít a gép üzemanyagtartályához, növelve a hatékonyságot és csökkentve az állásidőt.

A kerékkövető sárvédők kiváló védelmet nyújtanak a környezeti elemek ellen.

Az új opciók közé tartoznak az elektromosan behajtható külső tükrök, amelyek a gép kezelőjének extra kényelmet és rugalmasságot nyújtanak.

Az Alpha TITANIUM modell két változatban, 4100 és 5200 literes tartállyal kapható, ezáltal megfelel a különböző méretű gazdaságok igényeinek. A 175 centiméteres tiszta hasmagasság lehetővé teszi a permetezőgép számára, hogy hatékonyan végezze el minden szántóföldi kultúra növényvédelmét.

Opciós tételként elérhető a FloatRide légrugós felfüggesztés, amely kiváló stabilitást és kényelmet biztosít a permetezőgép számára változatos terepen. A FloatRide technológia nem csupán a precíz és hatékony permetezést támogatja, hanem a gép vezetője számára is kényelmes munkakörnyezetet teremt.

A Hardi Alpha TITANIUM két kiváló szórókeretrendszerrel rendelkezik, amelyek garantálják a precíz növényvédelmet és a hatékony munkavégzést.

GPS-vezérelt AutoSectionControl

A TwinForce szórókeret a légrásegítéses technológia csúcsát képviseli. Ezt a rendszert 18-36 méteres munkaszélességgel érhetjük el, és az állítható erősségű és irányú légfüggönynek köszönhetően akár 80%-kal is csökkentheti az elsodródást. Ez garantálja, hogy a növényvédő szerek pontosan oda kerüljenek, ahol szükségesek, akár szeles időben is. A TwinForce technológia nemcsak hatékonyabb permetezést biztosít, de akár 50%-os víz- és 30%os növényvédőszer-megtakarítást is eredményez, ami jelentős költségcsökkenést jelent a gazdálkodók számára. A TwinForce rendszer növeli a permetezési napok számát, így javítja a teljesítményt.

A hagyományos kialakítású DeltaForce szórókeret 24–39 méteres munkaszélességgel elérhető, egyedülálló háromdimenziós kialakításának köszönhetően kiemelkedő irányíthatóságot biztosít még nagy sebesség mellett is. Az egyszerű, de hatékony ingafelfüggesztés és az alacsony tömegközéppont stabil egyensúlyt biztosít a különböző terepviszonyok között. A DeltaForce szórókeret egyszerűen testre szabható és karbantartható.

Mindkét szórókerethez elérhető a PrimeFlow rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a folyadék már a permetezés előtt eloszoljon a szórókeretben, és a kívánt nyomással keringjen a gép vezetékein. A keringés a permetezés leállítása után is folytatódik, biztosítva, hogy a rendszer mindig készen álljon a következő munkafolyamatra. Az alacsony nyomású permetezéseknél a technológia segít minimalizálni a tisztításhoz szükséges vízmennyiséget, hozzájárulva a hatékony és fenntartható permetezéshez.

Az AutoTerrain, mint rendkívül hatékony szórókeret-vezérlő rendszer, automatikusan szabályozza a szórókeret magasságát, dőlését, döntését és billentését, biztosítva kiváló stabilitását. A rendszer proaktívan megelőzi a keretmozgásokat, ultrahangos és gördülési érzékelők segítségével. Szigorú szántóföldi tesztek alapján bizonyította hatékonyságát, különösen alacsony keretmagasságú és magas sebességű munkavégzés során. A stabil szórókeret nemcsak meghosszabbítja a gép élettartamát, hanem növeli a kezelő kényelmét a minimális figyelési feladatok révén.

Az Alpha TITANIUM permetezőgép számos automatikus intelligens funkciót kínál, melyek az AutoFill, AutoAgitation és AutoWash. Az AutoFill lehetővé teszi a gyors és pontos folyadékfeltöltést, az AutoAgitation teljesen automatikus kevertetést biztosít, míg az AutoWash egyszerűsíti és pontosítja a permetezőgép tisztítását mindössze 400 liter öblítővíz felhasználásával. Ezek a funkciók hatékonyabb és kényelmesebb munkavégzést tesznek lehetővé a permetezési munkák során.

A Hardi Alpha TITANIUM kiemelkedő teljesítményt nyújt a modern mezőgazdasági technológia terén, és ezt tovább fokozza a teljes ISOBUS vezérlés integrációjával. A HC 9700 terminál egyetlen, 12,1 hüvelykes HD érintőképernyőn kínálja a permetezési munka minden fontos információját. Ez a terminál lehetővé teszi a 2D és 3D megjelenítést, valamint a képernyő megosztását, biztosítva ezzel a felhasználók számára a maximális áttekintést és irányítást.

Az ALPHA rendelkezik az AEF ISOBUS, ENTAM, és Agrirouter tanúsítvánnyal, ami biztosítja a szabványoknak való megfelelést és az interoperabilitást más eszközökkel. A készülékkel történő kalibrálástól kezdve a diagnosztikán és a tartály újratöltésén át számos tevékenység elvégezhető a felhasználó kényelmét szem előtt tartva.

Az XTEND technológia pedig további rugalmasságot kínál, lehetővé téve, hogy a felhasználói felületet WiFi-n keresztül bármely iOS vagy Android eszközre kiterjessze. Ez a modern vezérlési rendszer elősegíti a hatékonyabb munkavégzést és a pontosabb permetezést, miközben egyszerű és intuitív használatot biztosít a gazdálkodók számára: a kalibrálástól kezdve a diagnosztikán és a tartály újratöltésén át számos tevékenység elvégezhető a felhasználó kényelmét szem előtt tartva.

Bővebb információ: https://hardi.com/hu