Változások a LEMKEN termékválasztékában

A hagyományos szántóföldi permetezőgépek gyártása 2020 végével megszűnik, ezentúl a mechanikai gyomirtás és a szelektív növényvédelem lép előtérbe – tudtuk meg a LEMKEN legfrissebb közleményéből.

A fenntartható növényvédelem és a különböző piacokon folyamatosan szigorodó törvényi előírások követelményei arra késztették a mezőgazdasági gépgyártó specialistát, hogy véglegesen megszüntesse a hagyományos szántóföldi permetezőgépek gyártását.

„Az ezen a területen 10 év alatt végzett tevékenységünkkel nem értünk el jelentős piaci szerepet. Az egyes piacainkon jelenlévő törvényi szabályozás egyre szigorodik, és egyre jobban eltérővé válik. Ez azt jelenti, hogy nincs egy olyan egységes LEMKEN szántóföldi permetezőgép-szabvány, amely megfelel a minőségi színvonalunknak és a különböző vevői igényeknek, melylyel kielégítő gyártási volument tudnánk elérni. Azt is látjuk, hogy vevői oldalról a kémiai növényvédelmi termékek korlátai is egyre nőnek. Bár számos jövőbe mutató típust mutattunk be a legutóbbi Agritechnica kiállításon, és csapatunkat rendkívüli módon motiválta a kiváló fogadtatás, elérkezettnek látjuk a pillanatot, hogy felelős módon megszüntessük a szántóföldi permetezőgép-választékunkat” – nyilatkozta Anthony van der Ley ügyvezető igazgató.

A „NÖVÉNYVÉDELEM” A FENNTARTHATÓ NÖVÉNYVÉDELMI MEGOLDÁSOKRA FOG ÖSSZPONTOSÍTANI

Családi vállalkozásként a LEMKEN ezt a lépést a jövőbeni erős és független pozíciója érdekében teszi meg. Ez azt jelenti, hogy erősíteni és bővíteni kívánja a talajművelő gépek, vetőgépek és növényvédő gépek termékcsoportját, hogy fenntartsa az innovatív, piacvezető szerepét. A hareni üzemet átalakítják és kibővítik a sorvetőgépek és szemenkénti vetőgépek gyártásához, az Alpenben lévő központ pedig ezentúl a fontos talajművelő gépek területére összpontosít.

A növényvédelemben a fenntartható növényvédelmi megoldásokra fognak összpontosítani (beleértve a közelmúltban bemutatott műtrágyaszóró gépeket is) a jövőben. A LEMKEN ezért vásárolta meg két évvel ezelőtt a holland sorközművelőgép-specialista Steketee vállalatot. Ez lehetőséget teremt a mechanikai gyomirtás kombinálására, a pontos szelektív sáv- és foltpermetezésre, ezáltal hozzájárulva a hagyományos permetezéshez képest környezetbarát megoldások elterjesztéséhez.

 


 A vevői oldalról a kémiai növényvédelmi termékek korlátai is egyre nőnek

 


A fenntartható növényvédelmi megoldásokra fognak összpontosítani a jövőben

Az új módszerrel a gazdálkodók egyszerre időt és pénzt takaríthatnak meg.

Van der Ley úgy látja, hogy igazodni kell az egyre növekvő igényekhez az intelligens vezérléssel történő mechanikai gyomirtás iránt. „A Steketee nemcsak a sorközművelő gépek széles választékát kínálja, hanem a piac legintelligensebb kamerás irányítórendszerét is ő kínálja. Ezeket a gépeket össze akarjuk kapcsolni a digitális megoldásainkkal és adaptívvá tesszük őket. A környezet jelenleg nagyon gyorsan változik. Ezért a gazdálkodók és bérvállalkozók, legyen az hagyományosan vagy organikusan gazdálkodó, számukra a legjobb modellt választják annak érdekében, hogy okosan és fenntarthatóan tudjanak gazdálkodni. Ez a téma mindannyiunk jövőjét érinti, hogy a globális élelmiszer-biztonságot fenntartsuk a környezetvédelmi szigorítások ellenére.”

eke gyomirtás lemken mezőgazdaság növényvédelem permetező permetezőgép Steketee