fbpx

Különleges túrajármű JCB Fastrac 4000-es traktorból

Írta: Farkas Imre - 2021 november 19.

Az brit traktorgyártás büszkeségének számító JCB Fastrac szériát már számos felépítménnyel a „hátán” láthattuk már, de a gyártó saját egyedi kialakítású túraváltozata mindenképpen figyelmet érdemel.

 

JCB Fastrac
Igazi off-road túrajármű a zöld fényezéssel a személyszállító felépítménnyel szerelt JCB Fastrac – fotó: JCB Agriculture

 

A személyszállításra átalakított traktornak lényegében a Fastrac 4000-es széria adta a bázisát, de elsőre látszik, hogy nem csak egy rászerelt felépítményről van szó, hanem az erőgép alvázának egész hátsórészét hozzáalakították a személyszállító felépítményhez. Első pillantásra szembetűnő, hogy a tengelytáv is jóval nagyobb, mint az alapkivitelű 4000-es modellnél, mivel a hátsó tengely hátrébb került. A személyszállító felépítményben párnázott padokon foglalhatnak helyet a vendégek, az utastér klimatizálható és fűthető.

 

JCB Fastrac
Csomagjaikat zárható tárolókban helyezhetik a vendégek és csuszásmentes lépcsőn távozhatnak az utastérből – fotó: JCB Agriculture

 

A csomagok külön zárható csomagtartókban tárolhatók. A felépítményen körben elhúzható ablakokon lehet csodálni a kilátást, az off-road túrajárműből. A ki és beszállás egy hátsó ajtón keresztül rozsdamentes anyagból készült, csúszásgátló fellépőkkel rendelkező korláttal biztosított lépcsőn történhet. A JCB, a saját vendégeinek szállítására használja, ezt a terepjáró túrajárművet.