fbpx

Jobban jársz a tankolással, ha most így csinálod!

Írta: Kohout Zoltán - 2023 március 30.

A tankolás olyan, mint a permetezés: ha menni kell, akkor nincs mese – ritkán van egy kis időablak, amiben halogathatjuk a dolgot.

üzemanyag-tankolás munkagépbe

Tovább esik a gázolajár

De ma (március 30-án) még jobban tesszük, ha a gázolajtankolást kihúzzuk holnapig. Pénteken ugyanis a gázolaj literjét 4 forinttal kevesebbért veszik a kereskedők, és ez vélhetően megjelenik a kiskerárakban is. Kevésbé jó hír – bár a mezőgazdasági gépek szempontjából kevésbé fontos –, hogy 95-ös benzin tarifája bruttó 8 forinttal lesz magasabb.

Újra 600 alatt a gázolaj!

A MOL ellentétes irányú üzemanyagár-változtatásának hatására a gázolaj átlagára hosszú idő óta újra 600 forint alá csökken, és jóval olcsóbb lehet, mint a benzin – emlékeztet az Agrárágazat. A portál hozzáteszi: az üzemanyag-átlagárak változásában itthon nem lehet sok logikát keresni, mivel a nagykereskedelmi árakat nem egységesen érvényesítik a vásárlók felé a töltőállomások. A benzin kapcsán a legolcsóbb és a legdrágább hely közötti árdifferencia megközelíti a 140 forintos különbséget, gázolajnál ugyanez az érték meghaladja a 180 forintot. Érdemes hát tallózni a holtankoljak.hu oldalt, ha még eldönthetjük, mikor/hol töltsük fel az üzemanyag-tartályainkat.