fbpx

A Bobcat új kompakt traktorcsaládot mutat be

Írta: Fodor Mihály - 2023 március 31.

A Bobcat kompakt traktorok új termékcsaládját mutatták be az európai régióban. A Bobcat kompakt traktorok a vállalat által tavaly októberben bejelentett talajkarbantartó gépek (GME) termékcsaládjának részét képezik. A vállalat észak-amerikai piacon elért sikereire építve a Bobcat célja, hogy Európában az első három GME szereplő közé kerüljön, és 2027-ig megduplázza a globális GME-piac növekedését. A kompakt traktorokkal együtt a GME-kínálat az EMEA-régióban a Bobcat meglévő mini lánctalpas és kis csuklós rakodók mellett fűnyírókat és gyepfelület-kezelő berendezéseket is tartalmaz.

Bobcat

Daniele Paciotti, a Bobcat GME termékvonalának igazgatója elmondta: “A Bobcat három kompakt traktorplatformot kínál – az 1000, 2000 és 4000 sorozatot –, amelyek kilenc új modellt tartalmaznak 25 és 58 LE közötti teljesítményben, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek az ügyfelek különböző igényeinek az EMEA-régióban. A kompakt traktorok első kiszállításait a kereskedőinknek februárra tervezzük, a kezdeti fókuszban Olaszország, az Egyesült Királyság, Lengyelország és a Benelux államok állnak, ahol a kereskedőink nagy érdeklődést mutattak.”

Kompakt traktorok minden igénynek megfelelően

A Bobcat kompakt traktorokat úgy tervezték, hogy növeljék a termelékenységet, a sokoldalúságot és a megbízhatóságot. Bármilyen alkalmazásról legyen is szó, ezek a gépek segítenek a munka hatékony elvégzésében, köszönhetően robusztus felépítésüknek, zökkenőmentes működésüknek, rugalmas konfigurációjuknak és a Bobcat tartozékok széles választékával való teljes kompatibilitásuknak.

A Bobcat kompakt traktorok kilenc modelljének mindegyike különbözik méretben és motorteljesítményben, és választható mechanikus és hidrosztatikus sebességváltó: teleszkópos, gyorcsatlakozású 3 pontfügesztés, valamint bukókerettel (ROPS) és fülkével. Minden modell egész napos kényelmet kínál az okosan kialakított és nagyvonalúan berendezett munkatérben. Légkondicionálóval (fülkés modellek), rugózott üléssel, állítható kormánykerékkel, és intuitív, ergonomikus kezelőszervekkel.

Az új kompakt traktorok teljesítményét és megbízhatóságát az összes Bobcat-berendezéssel szemben elvárt magas gyártási szabványok szerint építették, és az amerikai piacon már több éve sikeresen bizonyítják. És ha karbantartásról van szó, a Bobcat kiterjedt szervizhálózata biztosítja az ügyfelek számára a szükséges támogatást.

Bobcat

Valóban többcélú és testreszabható 

A kilenc modell együttesen az okos alkalmazási megoldások széles választékát kínálja, és felszerelhető elülső, középső és hátsó teljesítményleadó tengellyel. A funkciók közé tartozik a független TLT, az automatikus TLT; a TLT Cruise, a HST Cruise, amelyek biztosítják az optimális termelékenységet és üzemidőt.

A jól bevált Bob-Tach rendszer minden homlokrakodó opcióval rendelkező gépen alapfelszereltségként szerepel, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsanak a különböző Bobcat-felszerelések között, hogy többféle munkát is könnyedén elvégezhessenek, nagyobb értéket és sokoldalúságot biztosítva az ügyfelek vállalkozásai számára. Az Eco TLT funkciónak köszönhetően az üzemanyag-fogyasztás minimálisra csökken, míg a kapcsolt pedál biztosítja a hatékony 3 hengeres motor optimális vezetési teljesítményét.

Minden Bobcat-traktor modell alapfelszereltségként négykerék meghajtással rendelkezik. A vásárlók könnyen bekapcsolhatják, amikor a munka megköveteli – a legkeményebb munkakörülmények között is élvezhetik a kiváló teljesítményt és vonóerőt.

Ezen túlmenően a Bobcat filozófiája továbbra is érvényesül az összes jóváhagyott munkagépre, beleértve a homologizálást, a tanúsítást, a műszaki jóváhagyást és a Plug&Play-t a hátsó, középső vagy elülső munkagépek teljes választékára vonatkozóan.

A napi karbantartás egyszerű az egyrészes motorburkolatnak köszönhetően. A Bobcat kiterjedt márkakereskedői hálózata azt jelenti, hogy az ügyfelek egy helyen számíthatnak szakértő tanácsadásra, időben történő szervizelésre és alkatrészek elérhetőségére mind a gépek, mind a munkagépek esetében. A kiváló üzemidő és szervizelhetőség jellemzői mellett minden traktorra 24 hónapos, 2000 órás garancia vonatkozik.

DM-Ker