fbpx

Precíz, nagy sebességű vetés, a megoldás az új John Deere 1725NT

Írta: - 2023 március 31. -Hirdetés

Az új John Deere 1725NT 8 soros ExactEmerge kocsikkal szerelt vetőgépet precíz, nagy sebességű vetésre tervezték.

Intelligens megoldásai révén képes az aktív csoroszlyaterhelés szabályzásra, menet közben, automatikusan. Így a nagy sebességű munkavégzés mellett is biztosított a vetésmélység-tartás és tőtáv-egyenletesség. Továbbá a vetésvezérlő rendszer a kijelzőn keresztül visszacsatolást ad a vetőkocsi-talaj kapcsolatra, így folyamatosan nyomon követhetjük, hogy a vetőkocsi mennyire „pattog el” a talajról és ha szükséges változtathatunk a vetőkocsik talajra feszítésén. A kanyarkompenzációnak köszönhetően görbe nyomvonalon végzett munka esetén is, minden soron biztosított a precíz tőtávolság-tartás.

John Deere

Az ExactEmerge vetőkocsiknál a vetőmag-adagolás teljeskörűen ellenőrzött a vetőtárcsától egészen a magárokig. A kocsik sajátossága az elektromos hajtású magadagoló és a kefés maglehordó rendszer. Így a vetőmag a magtartálytól a magárokig folyamatosan kontrollált, kötött pályán mozog (ejtés nélkül), elérve ezzel a maximális vetési pontosságot. A tökéletes vetőmag kijuttatásról a vetés ellenőrző rendszer ad visszajelzést a John Deere monitoron keresztül. Az automatikus sorelzárással megszünteti a rávetést/kihagyást, a differenciált inputanyag kijuttatás pedig lehetőséget ad vetési zónák kialakítására.

A további képességnövelő egységekkel, mint a magágykészítő szerelvény, mikrogranulátum szóró egység és a KITE JET folyadék kijuttató rendszer, a vetéssel egy menetben magágyat készít, talaj fertőtlenítőt helyez le, starter műtrágyát juttat ki és sávot permetez.
A vetőgép kialakításából, tömegéből adódóan képes 16km/h sebességgel is precíz mélységtartás mellett dolgozni, így akár napi 80 ha vetési teljesítmény is elérhető.

Bővebb információért keresse bizalommal gépértékesítő kollégáinkat!

Kolozsvári István, kereskedelmet támogató mérnök