fbpx

Új modellel bővül a John Deere MaxEmerge 1705 vetőgépsorozat

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 17.

Kompakt, 8 soros modellel bővül a John Deere MaxEmerge 1705-ös szementkénti vetőgép széria. Az új 1745-ös leginkább szállítási pozícióban különbözik a 1705-ös sorozat több változatától.

A 76,2 cm-es sortávú, 8 soros modellnél a szállítási pozícióba 40 másodperc alatt át lehet állítani, egyetlen egy hidraulikus munkahenger segítségével. Külön tagot képvisel a szállító egység, amely vonórúdból és függőleges gerendely emelést biztosító hidraulikus emelőegységgel szerelt, egytengelyes szállítókocsiból áll. Az hidraulikus munkahengerrel emelő mechanizmus a vetőgerendelyt, a rászerelt egységekkel együtt a magasba emeli majd a menetirányra merőleges pozícióból átfordítja a menetiránnyal megegyező helyzetbe.

A kompakt, MaxEmerge 1745 szállítási pozícióba 40 másodperc alatt áthelyezhető – fotó: deere.com

A szállítási szélesség a rászerelt kiegészít5ő egységek miatt eltérő lehet, (folyékony tápanyag injektáló, stb.) a szállítási magasság pedig 3,84 méter. A vetőgép hidraulikus rendszere egy szelektív vezérlőszeleppel van szerelve (SCV), így az emelés – beforgatás – leengedés, illetve a nyomjelzők mind közösen, egy hidraulikus kört használnak és a vezetőfülkéből kezelhetők. A vetőgép ennek az egyszerű kialakításának köszönhetően, mint ahogy a gyári fotókon is látszik, kompatibilis a régi, 80-as években gyártott erőgépekkel is.

Az új vetőgép, az egyszerű kialakításának köszönhetően régebbi 80-as évekbeli erőgépekkel is kompatibilis – fotó: deere.com

A vetőgép 8 soros változatának teljesítményigénye 95 LE. Felszerelhető szójavetésre plusz vetőkocsikkal, ekkor a 15 soros, 38 cm-es sortávolságú vetőgép lőerő igénye 116 LE. A MaxEmerge 1745 kiegészíthető folyékony és granulált tápanyag kijuttatását megvalósító egységekkel. A gyártó sajtóközleménye szerint júniustól fogadnak megrendeléseket az új MaxEmerge 1745-ösre, és várhatóan idén ősszel hagyják el az első példányok a gyártósorokat.

Farkas Imre