fbpx

Új traktorgyárat épít az orosz Rostselmash cégcsoport

Írta: Farkas Imre - 2020 február 16.

Az orosz Rostselmash cégcsoport új traktorgyárat épít Rosztov na Don szélén, mellyel jelentősen bővíti traktorgyártási kapacitását.

A traktorgyár építésének projektjét a tavalyi év elején hirdette meg, az orosz Rostselmash konszern vezetése. Az orosz cégcsoport 2007-ben a vásárolta meg a kanadai Buhler Versatile traktorgyártót és 2016 óta gyártja a belvárosi régi gyáregységében, a korábbi Versatile törzscsuklós traktorok alapján, Rostselmash RSM 2375 típust. Napjainkban évente 1000 traktort szerelnek most össze, a belvárosi régi üzemükben.

2016-ban kezdték meg a traktorgyártást, a Rostselmash RSM 2375 típussal

Tavaly egy új, 583 LE teljesítményű, szintén törzscsuklós traktorcsaládot dobtak piacra. Az értékesítés átlagosan évente 15-20% -kal növekszik, így hamarosan szűkös lesz a régi gyáregység kapacitása, ezért van szükség a bővítésre. Az új üzem területe 62 000 négyzetméter lesz, ebből 42 ezer négyzetméter lesz az aktív termelési terület és 14 hektáron terül majd el a gyártelep. A Rostselmash tervei szerint, 2023-ban készül el az új traktorgyáruk. Az építési költségek becslések szerint 2–3 milliárd rubelre rúgnak majd.

A tavalyi AGRITECHNICA-n mutatták be legújabb traktor szériájukat, a 2400-ast

A gyártó azt tervezi, hogy az új Versatile Nemesis sorozatot, Rostselmash RSM 1000 név alatt, 170–250 lóerős teljesítménytartományban fogja gyártani az új üzemben. A gyár építése az elmúlt évek legambiciózusabb mérnöki projektje lesz, Oroszországban, mivel az elmúlt néhány évtizedben nem építenek hasonló méretű gyártóüzemet. Az új termelési egység a Rosztov na Don város szélén lesz, ahol az elhagyott épületek építés alatt állnak, és 30 év alatt még nem épültek be. Így a város nem igazán esztétikus része új felhasználást kap, és jelentős rekonstrukción megy keresztül.