fbpx

GÉPmax anno – Case IH Puma 140-175 traktorok 2022-re

Írta: Kristóf Imre - 2021 december 27.

Válogatás a GÉPmax archívumából:

A Case IH Puma 140-175 traktorok a 2022-es modellévre számos új funkciót kapnak, amelyek célja a termelékenység növelése és a kezelési élmény gazdagítása. A frissített hosszú tengelytávú Puma 185-240 sorozat sikerét követve az új Puma 140-175 normál tengelytávú sorozat – 155 LE-200 LE maximális teljesítménnyel – olyan területeken fejlődött, mint például a jármű megjelenése, a hajtáslánc viselkedése és a fülke ergonómiája.

A sorozat profilja változatlan marad: három változat, amelyek az ügyfelek egyedi igényeire összpontosítanak. A belépő szintű Puma 140-165 a gazdaságos választás, a Puma 150 és 165 Multicontroller több automatizációt biztosít az ügyfeleknek, a Puma CVXDrive pedig prémium termelékenységet nyújt.

 

Case IH Puma
A Puma 140-175 traktorokhoz elérhető három új csomag megkönnyíti az ügyfelek számára az ideális specifikáció kiválasztását

 

Új termelékenységi funkciók és fülkefejlesztések

Az új Puma 140-175-ös modellek a nemrégiben átdolgozott – 2021-es modellévi – hosszú tengelytávú Puma 185-240-es traktorok pozitív visszajelzéseire és az ügyfelek reakcióira építenek, olyan fejlesztésekkel és javításokkal, amelyek mind a tulajdonos, mind a kezelő számára előnyösek.

Az újratervezett, Magnum-stílusú lépcsőkkel ellátott bejárat könnyebb hozzáférést biztosít, míg a fülkében található fejlesztések között telefonrögzítő, USB-csatlakozók és táblagép-rögzítő is található, amelyek megkönnyítik a fülkében történő kezelést. A beltéri anyagok prémium minőségű, autóipari típusú fülkeburkolatokra lettek feljavítva, és az új prémium kategóriás Case IH bőrkormánykerék növeli a vezetési élményt.

A Multicontroller és CVXDrive modelleknél a munkaterületre való kilátás javult az új, szélesebb, alacsonyan elhelyezett ablaktörlőnek köszönhetően, amely 60%-kal nagyobb területet fed le. A kényelmet szolgálja, hogy új hűtődoboz is rendelkezésre áll a frissítőkhöz. A homlokrakodó-használók számára egy új, integrált irányváltó és sebességváltó funkciókkal rendelkező joystick segít csökkenteni a ciklusidőket.

Az új Puma modellek hátsó részén a nagyobb robusztusság érdekében javult a felső kitámasztókar ergonómiája. További fejlesztések közé tartoznak a LED-es jelzőfények és a légvezeték-csatlakozás a tisztítási műveletekhez.

 

Case IH PumaŰ
A beltéri anyagok prémium minőségű, autóipari típusú fülkeburkolatokra lettek feljavítva

 

CVXDrive fejlesztések

A Puma CVXDrive modellek sebességváltó-fejlesztéseken estek át, a Case IH mérnökei a vezetési élmény fejlesztésére összpontosítottak a váltó és a gyorsulási/lassulási viselkedés javításával, valamint a pedál érzékenységének fokozásával.  A Multicontroller érzékenysége és helyzetérzékelése is finomabb lett, a tempomathoz pedig egy felülbírálási lehetőség került, amit a kezelők értékelni fognak, amikor például táblavégen kanyarodnak. A CVXDrive beállításai könnyen testre szabhatók az AFS Pro 700 kijelzőn keresztül.

 

Új Case IH ügyfélcsomagok

A Puma 140-175 traktorokhoz elérhető három új csomag megkönnyíti az ügyfelek számára az ideális specifikáció kiválasztását. A Selection csomag – a Puma 140-165-ös modellek belépőszintű változataihoz – megfelel az alapvető vásárlói igényeknek. A Puma Multicontroller és a Puma CVXDrive traktorok két csomaggal, az Advanced és a Professional csomaggal kaphatók. Az Advanced csomag előre kiválasztja a leggyakoribb funkciókat, amelyeket sok ügyfél a mindennapi munkához igényel, míg a Professional csomag az AFS technológiára összpontosít, mivel AFS Pro 700 kijelzővel rendelkezik.

Az új traktorok 2022 tavaszától állnak majd rendelkezésre.