fbpx

Rotorkapás kultivátor, amelyet ezüstéremmel jutalmaztak

Írta: Fodor Mihály - 2021 december 26.

Az Agritechnica szakmai zsűrije ezüstéremmel ismerte el az innovatív Photoheyler rotorkapás sorközművelő kultivátort.

Különösen a biogazdálkodásban a sorok között végzett mechanikus gyomirtás elengedhetetlen ahhoz, hogy a növény növekedése megelőzze a konkurens gyomnövények növekedését, és ezáltal biztosítsa az egészséges termést, illetve a jó terméshozamot.

A Photoheyler rotorkapás sorközművelő kultivátor  sorvezető funkciója kamerák segítségével megbízhatóan érzékeli a növénysorokat. A gép érzékelőkerekei hidraulikus hengerek segítségével irányíthatók, és szinkronizálva vannak a traktoréval, vagyis követik annak mozgását. A kapálógépet így rendkívül pontosan vezetik a sorok mentén, és a Photoheylerrel megoldódnak a gép, illetve a traktor egyidejű irányításának korábbi nehézségei.

 

 

A Photoheyler innovatív rotoros koncepciója óránként 1 hektár feletti területteljesítményt tesz lehetővé. A Photoheyler a traktor kerekeinek oldalsó lejtőn történő túlkormányzásával a járműkombinációt lejtőn is a pályán tartja. A rotor mindig pontosan 90°-os szögben vág a kultúrnövényhez képest, így a gyomnövények kivágódnak, és két sor közé kerülnek.

 

 

Az ezüstérmes sorközművelő kultivátor működéséről részletesebben a GÉPmax 2022/I. lapszámában olvashatnak majd.