fbpx

Egy kultivátor, amely magas állományban is képes dolgozni

Írta: Farkas Imre - 2021 június 20.

A csaknem 100 éves tapasztalattal rendelkező Schmotzer Hacktechnik most forradalmai megoldású magas állományban is használható sorközművelőt dobott a piacra

Az innovatív Venterra 2K kultivátor széria leginkább a kapatartó keret és az azt felfüggesztő paralelogramma rendszer terén mutat új megoldást. A kapatartó keretet és felfüggesztését úgy tervezték, hogy nagy területeken maximális terhelést és nagyon nagy munkasebességet érjen el. Lehetőséget biztosít akár 50 cm-es magasságú növényállomány sérülésmentes sorközművelésére is.

 

schmotzer venterra
Fotó: https://www.schmotzer-ht.de/venterra/

 

A kapák a tartókerethez hajlított rugós csatlakozással vannak rögzítve, a komplett kapakeretek pedig egyenként hidraulikus munkahengerrel vannak védve az esetleges túlterheléstől. A kapák mögött dolgozó ujjas tárcsák tagonként szintén paralelogramma, így a kultivátor elemeinek talajkövetése még nagyon egyenetlen terepen is maximális pontosságú. A kapák cseréjével járó munka néhány percre csökkent a RAPIDO gyorscserélő rendszernek köszönhetően. A Venterra 2K-t optikai sorvezető kamerarendszer igazítja folyamatos pontossággal a sorokhoz, ami precíz vezetést garantál nagyon nagy munkasebesség mellett is. A Venterra 2K sorozat különböző verziókban kapható a 2022-es szezonra. 4,5 – 6,75 m munkaszélesség 45, 50 és 75 cm-es sortávolsággal rendelhető különböző felszereltségi szinttel.

 

schmotzer venterra
Fotó: https://www.schmotzer-ht.de/venterra/