fbpx

A Continental ezüstérmes Agro ContiSeal rendszere

Írta: Fodor Mihály - 2021 december 27.

A defekt mindig rosszkor és rossz helyen történik, ami a mezőgazdasági gépek esetében is igaz.

A mezőgazdaságban azonban a defekt káros hatásai lényegesen súlyosabbak, mint más iparágakban, és sokkal gyakrabban fordulnak elő a gumiabroncsba fúródó idegen tárgyak okozta károk. A Continental innovatív Agro ContiSeal rendszere, a mezőgazdasági gumiabroncsok belső oldalán található viszkózus polimerrel tömíti a szivárgást abban az esetben, ha a futófelületbe idegen testek, például szögek vagy más hegyes tárgyak hatolnak be.

 

continental
Viszkózus polimerrel tömíti a szivárgást abban az esetben, ha a futófelületbe például szögek vagy más hegyes tárgyak hatolnak be

 

A sérülés ellenére a jármű továbbra is vezethető, és a gumiabroncs később javítható vagy cserélhető. A nehéz körülmények között, az úttesten kívül vagy az úton történő gumiabroncscsere így nagymértékben elkerülhető, és később a műhelyben elvégezhető. A Continental innovatív Agro ContiSeal rendszere döntő jelentőségű továbbfejlesztést jelent a mezőgazdasági gumiabroncsok területén, és nagyban hozzájárul a gépek üzembiztonságának biztosításához, amikor az igazán fontos.

 

Az ezüstérmes Agro ContiSeal rendszerről részletesebben a GÉPmax 2022/I. lapszámában