fbpx

Strapabíró Joystick mezőgazdasági gépek vezérléséhez

Írta: Farkas Imre - 2022 április 05.

A RAFI továbbfejlesztette a JOYSCAPE joystick platformját, amelyet nagy teherbírású terepjáró és speciális célú járművekhez, valamint mezőgazdasági gépekhez kínál.

Robusztus, kompakt szabványos tervezési alappal rendelkezik, amely könnyen testreszabható a környezetszabályozó komponensekkel, hogy megfeleljen a legtöbb alkalmazási követelménynek. A gombok, billenőkapcsolók, hüvelykujj joystickek és forgó jeladók integrálhatók a testre szabott vezérlési megoldás érdekében. A kopásmentes, érintésálló elektronikus 3D Hall-érzékelők mozgásérzékelést és fokozott biztonságot nyújtanak.

joystick
Robusztus, kompakt szabványos tervezési alappal rendelkezik, amely könnyen testreszabható – fotó: https://www.rafi-group.com/

Opcionális extrák állnak rendelkezésre, úgy mint például megvilágított fogantyúk az éjszakai munkához, kapacitív kézérzékelés a működési hibák elkerülése érdekében, és könnyen tisztítható harmonika védőborítás a higiéniailag érzékeny területekhez. A kar ütésállósága oldalirányban 110 Nm, függőleges irányban pedig akár 1000 N nyomást is kibír, míg felfelé 500 N húzóerőnek is ellenáll. A nagyobb élettartam érdekében, a ferromágneses, erősen ötvözött acél ház hatékonyan árnyékolja az érzékelőrendszert. A gyártó szerint 5 millió működési ciklus fenntartására készült.