fbpx

Szőrőstül-bőröstül árverezik a becsődölt traktorgyárat

Írta: Szerkesztőség - 2024 február 28.

Az Agrárágazat értesülése szerint hamarosan kalapács alá kerül a nemrég még az Agritechnicán is kiállító, idehaza is ismert márka.

Új tulajdonosa lesz – már ha sikerrel jár az értékesítési procedúra az egykor jól ismert, sőt, mind korszerűbb traktorokat és más mezőgazdasági gépeket gyártó Ursus SA-nak. A 2021-ben fizetésképtelenné vált traktorgyártó cég fennmaradó eszközeit március 14-én árverezik. Az új tulaj átveszi az összes Ursus termelési létesítményt és márkát; a berendezéseket gyártó Dobre Miasto-i és egy lublini gyárat, amely traktorokat és elektromos buszokat szerel össze. A védjegyjogokat és a termelőgépek formájában lévő ingóságokat is értékesítik. A pályázat kikiáltási ára 124,5 millió PLN, ami körülbelül 29 millió eurónak felel meg.

Ursus

Az Ursus főleg traktorokat és mezőgazdasági gépeket állított elő – például a népszerű C-325-ös különösen Kelet-Európában volt elterjedt, de világszerte 50 országba exportálták őket. Ismert volt nálunk is: a 2013-as OMÉK-on még különleges kínálattal jelentkezett. A csőd mindenesetre elég gyors ütemben utolérte a márkát: öt éve még kiállítottak az Agritechnicán, ahol meglepte a látogatókat a 150 LE-s traktor stílusos változata – írja bővebb riportjában laptársunk.