fbpx

Megújult nehézkategóriás fuvaros: Polaris Ranger XD 1500

Írta: Szerkesztőség - 2023 szeptember 27.

A Polaris bemutatta a teljesen új, nehéz terepre szánt UTV járművét, amely a Ranger-széria kínálatát bővíti alkalmazhatóságban és paramétereivel, extrém igénybevételekre. Ezt a 675 kilogrammos teherbírás, 1575 kilogrammos vontató kapacitás és 38 centiméteres szabad magasság is megerősíti.

UTV Polaris
Polaris Ranger XD 1500

Főbb műszaki jellemzők

Az XD 1500-asokat, a Polaris új, 1500 köbcentiméteres, háromhengeres ProStar motorja hajtja, 110 lóerővel és 142 newtonméter nyomatékkal. Az erőátvitelt Steeldrive automata sebességváltó, teljesen acélszerkezetű hevederrel biztosítja, folyadékhűtéssel és hermetikusan zárt házban, az üzembiztonság érdekében. A majd’ 40 centis szabad magasság az „A”-lengőkaros futóműveknek köszönhető.

Az egy darabból álló alváz nagy szilárdságú acélból készült, és 160%-kal nagyobb torziós merevséggel rendelkezik, mint típuselődje. Ez szintén része a teherszállításnak a nehéz terepek leküzdésének.

Komfort és biztonság

A teljesen zárt ProShield fülkét számos kényelmi funkcióval szerelték fel. Továbbá, megnövelték láb- és vállteret, kontúrozott ülésekkel, lehajtható középső üléstámlával, teljesen új fűtés-szellőztetés- és légkondicionáló-rendszerrel, napellenzővel és opcionális fűthető ülésekkel rendelkezik.

A Polaris Ride Command technológiájával működő, választható (opciós) 7 hüvelykes, vízálló érintőképernyős kijelzőn tolatókamera, GPS navigáció a mobilszolgáltatástól függetlenül, valamint AM/FM rádió Bluetooth csatlakozással rendelkezik. A Ride Command + segítségével az ügyfelek közvetlenül a Polaris alkalmazásban követhetik nyomon járművük helyzetét és állapotát.

A felhasználók négy különböző meghajtási mód közül választhatnak:

– Komfort üzemmód: Csökkenti a gázreakciót és a motorfékhatást, csökkentve a működési zajt a csendesebb utazás érdekében.
– Standard üzemmód: Optimális gázreakciót és mérsékelt motorféket biztosít a mindennapos vezetéshez.
– Sport üzemmód: Maximálja a gázreakciót és kiiktatja a motorféket a szabadidős terepezés során.
– Vontatás/szállítás üzemmód: Maximalizálja a motor nyomatékát és korlátozza a sebességet nehéz rakományok, illetve vontatmányok esetén.

Tartozékok és egyedi testreszabás

Több mint 70 Polaris tartozék áll rendelkezésre a legkülönfélébb alkalmazásokhoz, munkákhoz, valamint a JBL, Rhino Rack, Pro Armor, Kolpin és HD Parts partnermárkák opciói. A Polaris Lock & Ride MAX rögzítési platformja lehetővé teszi a tartozékok gyors cseréjét és biztonságos rögzítését.

Az XD 1500 piaci bevezetésével egy időben bejelentése mellett a Polaris bemutatta eddigi legnagyobb hóeke-szerelékét, a 213 cm széles Glacier Pro HD-t. A hidraulikus ekeemelő és ekeszög-állító készlet egy teljesen új vezérlőegységgel párosítható és a vezetőfülkéből való kiszállás nélkül kezelhető.

Szöveg és kép: www.equipmentworld.com

Ha ATV és UTV, akkor ez is érdekelheti: Kellfri ATV – Billenő pótkocsi ATV és UTV mögé

Szerző: Husky