fbpx

Az ültetvénytávolsághoz igazítható műtrágyaszóró

Írta: Farkas Imre - 2023 november 11.

Az SF5 műtrágyaszóró egy egyedülálló, szemcsés műtrágya kijuttató berendezés ültetvényes kultúrákhoz, gyümölcsösökhöz és szőlőültetvényekhez, szabadalmaztatott kijuttató rendszerrel.

Az amerikai Pequea Machine Inc. konstrukciójának különlegessége, hogy szállítószalagokat használ a kijuttatáshoz, amelyek ültetvénytávolságtól függően a sínrendszerre rögzített keresztirányú hevederrendszert használnak, amely a sínrendszeren tetszőleges az ültetvény távolságának megfelelően széttolható. A szórási szélesség 3 métertől 6 méteres szélességig terjed.

Abban az esetben, ha a szállítószalagok érintkezésbe kerülnek egy tárggyal, például fával vagy oszloppal, kitérnek majd az akadály elkerülése után visszatérnek a középpontba anélkül, hogy ez befolyásolná a terítési folyamatot. Ez a funkció megvédi a berendezést és az ültetvényt a sérüléstől, ha a kezelő véletlenül akadályokhoz ér. A műtrágyaszóró kardánhajtású hidraulikus szivattyúval van felszerelve, amely lehetővé teszi a rozsdamentes acél tartály és a szállítószalag beállítását, illetve a szóráskép finomhangolását.