fbpx

A LEMKEN integrálja a növényvédelmi üzletágat

Írta: Fodor Mihály - 2023 szeptember 27.

Öt évvel ezelőtt a mezőgazdasági gépekre specializálódott LEMKEN felvásárolta a holland Machinefabriek Steketee B.V. vállalatot, és ezzel bővítette növényápolási termékportfólióját a mechanikus gyomirtásra szolgáló eszközökkel és a jövőbe mutató, kamerával támogatott gépvezetéssel. A növényápolási üzletág teljes integrációja most 2023 novemberéig befejeződik: a Steketee-ből LEMKEN lesz, és a Steketee gépeket a Steketee piros helyett LEMKEN kék színben fogják szállítani. Ez a stratégiai döntés mérföldkövet jelent mindkét vállalat fejlődésében, és ígéretes lehetőségeket kínál a jövőbeli növekedés és innováció számára.

EC-Weeder

2018-ban a közös cél a hollandiai Stad aan’t Haringvlietben található telephely bővítése és a termelési kapacitás növelése volt. Ezt a Steketee meglévő, 50 fős, képzett és tapasztalt helyi munkaerejére építve valósították meg. A Steketee felvásárlása óta a LEMKEN keményen dolgozik azon, hogy maximalizálja a két szervezet közötti szinergiákat. A csapatok, folyamatok és technológiák integrációja rendkívül sikeres volt, és máris fokozott innovációt és szélesebb körű szolgáltatási kínálatot eredményezett. Ez különösen az értékesítés, a képzés és az értékesítés utáni szolgáltatások terén mutatkozik meg.

EC-Weeder
EC-Weeder sorközművelő kék LEMKEN-dizájnban

Következő lépés, következő sebesség

A Steketee teljes integrációja a LEMKEN családba fontos lépés, amely megerősíti a vállalat pozícióját az iparágban, és megalapozza a jövőbeli növekedést. 2024-ben a hangsúly az új európai és tengerentúli piacok fejlesztésére helyeződik. „Büszkék vagyunk arra, hogy egyesíthetjük erőforrásainkat, hogy még jobban kiszolgálhassuk a gazdák igényeit. A Steketee ügyfelei nagy hasznát veszik majd ennek az integrációnak, mivel mindkét vállalat széleskörű szakértelmén és tapasztalatán alapuló megoldások kibővített választékához férhetnek hozzá” – magyarázta Yves Desjardins, az értékesítésért felelős vezető.

Egy másik előremutató lépés a gyártási kapacitás bővítése. A jelenlegi telephelytől mintegy 30 kilométerre fekvő Dinteloordban novemberben indul a termelés, hogy kielégítse a növekvő keresletet, mivel az elmúlt években megháromszorozódott az értékesítés. A jelenlegi 60 fős csapat létszáma az elkövetkező években várhatóan megduplázódik, és Dinteloord a LEMKEN CropCare kompetencia központjává válik. Ennek a folyamatnak a részeként a mechanikai gyomirtáshoz és a vegyszeres növényvédelemhez használt gépek termékportfólióját folyamatosan átalakítják és bővítik. Az IC-Light+ kameravezérlés, a SprayHub és SprayKit a sorpermetezéshez a vegyszeres növényvédelemben, valamint a LEMKEN Thulit gyomfésű a mechanikus gyomirtáshoz – ezek olyan újdonságok, amelyeket a Steketee és a LEMKEN már 2023-ban bemutatott.

Ezzel azonban még nem ért véget a stratégiai tervezés. A LEMKEN a szántóföldi növénytermesztés, a kertészet és a különleges kultúrák modern és innovatív növényápolásának elismert szereplőjeként kívánja támogatni a gazdálkodókat és a vállalkozókat, mint a „Partner for Next Level Farming”a Magasabb Szintű Gazdálkodás Partnere.