fbpx

Steketee: pontos vezetés mindenki számára

Írta: Fodor Mihály - 2022 június 10.

A Steketee praktikus kormánykerete minden sorközművelő kultivátor alkalmazási körét bővíti. A LEMKEN Steketee EC-Steer párhuzamos kormánykerete a népszerű gyártók kormányozatlan kapálógépeit joystick- vagy akár kamerakormányzású munkagéppé alakítja. Ez egy egyszerű lehetőség azon gazdálkodók számára, akik meglévő kapálási technológiájukat szeretnék korszerűsíteni vagy a rendszerek között váltani.

Steketee
LEMKEN Steketee EC-Steer párhuzamos kormánykeret EC-Weederrel

A hárompontosra szerelt kormánykeret sima és pontos kormányzást tesz lehetővé a traktoron lévő nyitott alsó lengőkaros stabilizátorokkal történő munkavégzés közben, mivel a traktor és a kormánykeret között nem adódik át oldalirányú mozgás. A vezetők a gépet az ülésükből vezérlik egy joystick vagy az IC-Light kamerás kormányrendszer segítségével. A kamerakormányzás lehetővé teszi a gép számára, hogy a zöld különböző árnyalatai vagy az RGB színspektrum alapján megkülönböztesse a növényeket a gyomoktól. Ennek eredményeként a gép automatikusan, két centiméteres pontossággal képes dolgozni a növényen.

A párhuzamos kormánykeret a Steketee standard gépek szerves részeként vagy önálló egységként kapható, amely bármely más sorközművelő korszerűsítéséhez használható. Két változatban kapható:

Steketee
LEMKEN Steketee EC-Steer párhuzamos kormánykeret LEMKEN Steketee EC-Steer párhuzamos kormánykeret

– Az EC-Steer 7 legfeljebb 2500 kilogramm tömegű és legfeljebb hat méter munkaszélességű sorközművléshez alkalmas. Nyitott hárompontos felfüggesztése azt az előnyt kínálja, hogy a kamera a kormánykereten középre helyezhető, és így rendkívül nagy látómezőt fed le.

– A megerősített vázszerkezetű EC-Steer 9 alkalmas nagyobb, akár kilenc méter munkaszélességű és 4000 kilogramm súlyú kapás művelőelemehez.