fbpx

A LEMKEN 18 millió eurót fektet be egy új létesítménybe

Írta: Fodor Mihály - 2022 március 29.

2018-ban a mezőgazdasági technológia specialistája a jövő ígéretes területével, a mechanikus gyomirtással bővítette a professzionális szántóföldi növénytermesztéshez kapcsolódó termékpalettáját. Azóta a LEMKEN által e célra megvásárolt holland gépgyár, a Steketee gyorsan növekedett, és profitált a mechanikus, kameravezérelt gyomirtás felé történő globális elmozdulásból.

LEMKEN/Steketee
Az új Steketee gyár itt fog épülni: Nikola Lemken és Anthony van der Ley  

A LEMKEN ezért egy új üzembe fog beruházni, amelyet a jelenlegi üzemtől nem messze, Dinteloordban (Észak-Brabant) építenek. Ez az új üzem további előnyként a Nieuw Prinsenland Agro Food Clusterhez is csatlakozik. A gyár a tervek szerint 2023 végén nyitja meg kapuit, és legalább 30 további alkalmazottat fog foglalkoztatni.

A LEMKEN ügyvezető igazgatója, Anthony van der Ley elmagyarázza ennek a lépésnek az okait: „A körülöttünk lévő világ gyorsan változik. Ezért a termelési lánc minden résztvevőjének együtt kell működnie az élelmiszertermelés fenntarthatóságának biztosítása érdekében. Ebben különösen az elsődleges mezőgazdaság játszik úttörő szerepet. Az új technológiák a lehetőségek széles skáláját nyitják meg. Például az intelligens mechanikus gyomirtásra való áttéréssel pontosabban alkalmazhatjuk a növényvédő szereket, és fokozatosan csökkenthetjük azok használatát. Ezért 2018 óta teljes gőzzel haladunk a Steketee gépek fejlesztése, gyártása és értékesítése felé.” Van der Ley hozzáteszi, hogy a vállalat ambíciói túlmutatnak az egyszerű bővítésen és korszerűsítésen: „Jelentősen többet akarunk befektetni a termékfejlesztésbe, hogy a Steketee innovátori pozíciójára építhessünk, például a mesterséges intelligencia alkalmazásával.”

„Nemcsak vállalatunk egészséges növekedésére, hanem a jó munkakörülményekre is nagy hangsúlyt fektetünk” – hangsúlyozza Nicola Lemken. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a közelben találtunk egy olyan helyszínt, ahonnan minden alkalmazottunk gond nélkül átköltözhet az új munkahelyére. A vonzó környezet a további toborzási igények szempontjából is fontos. Ezen túlmenően az új épület kreatív kialakítását azzal a lehetőséggel fogjuk ötvözni, hogy más vállalatok, egyetemek és főiskolák számára tapasztalt és innovatív partnerként tudjunk érvényesülni, valamint ugródeszkát kínálni a diákok vagy az induló vállalkozások részére.”

Iljan Schouten, a Steketee ügyvezető igazgatója izgatottan tekint a vállalat jövőbeli kilátásai elé: „Alig három évvel a Steketee átvétele után most nagy lépést teszünk előre. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a LEMKEN bízik a Steketee márkában és a fiatal tehetségekből és tapasztalt alkalmazottakból álló csapatunkban. Mind gyárunkban, mind végtermékeinkben nagy hangsúlyt fektetünk az új technológiákra. Nemcsak egy korszerű gyártóüzemet szeretnénk létrehozni, hanem egy fejlesztési központot és egy AgroForumot is, amely inspirációs és tudásforrásként szolgálhat hazai és nemzetközi ügyfeleink számára.”