fbpx

Új következő generációs nagy sebességű ISOBUS

Írta: Farkas Imre - 2022 április 04.

Az AEF Agricultural Industry Electronics Foundation mérföldkőnek számító nagysebességű ISOBUS-t (HSI) mutatott be.

Az eredetileg 20 évvel ezelőtt bemutatott ISOBUS zökkenőmentes kommunikációt biztosít a traktorok és munkagépek, illetve az utólag felszerelt olyan opciók között, mint például a kijelzők, kamerák, joystick stb. Az ISOBUS-szal a gépek könnyebben és gyorsabban működnek együtt, és a jelenlegi ISOBUS elegendő teljesítményt nyújt a mai alkalmazásokhoz, miközben lehetővé teszi a precíziós szoftvermérnökök számára a HSI jövőbeli tervezését.

HSI Isobus
Négyezerszer gyorsabb lesz az új HSI Isobus rendszer – fotó: https://www.aef-online.org

Az AEF-et, a Mezőgazdasági Ipari Elektronika Alapítványt 2008-ban alapította John Deere, CNH, Claas, AGCO, Kverneland Group, Grimme és Pöttinger.

Az AEF új HSI ISOBUS rendszere nagyobb sávszélességével és az eredeti technológiánál nagyjából 4000-szer gyorsabb kapcsolati sebességével új innovációs lehetőségeket nyit meg, és messze a jövőben is kiszolgálja majd az iparágat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a HSI bemutatkozása kapcsán a precíziós mezőgazdaság történetének e fontos pillanatára” – mondta Norbert Schlingmann, az AEF vezérigazgatója. „A HSI nagyobb precizitást fog nyújtani a jövőre nézve, és ez a pontosság segít csökkenteni a műtrágya, illetve a vegyszerek felhasználását, javítja az agronómiát. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyek támogatják a fenntarthatóságot.”