fbpx

Történelmet ír a benzinár

Írta: Barna Ferenc - 2021 szeptember 14.

A hét közepén tovább emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon: a benzinár történelmi rekordot dönt, ugyanis 6 forinttal kerül többe, mint egy hete. A gázolajnál kisebb az emelkedés, 2 forint literenként, de ezzel eléri az idei csúcsszintet.

 

A modern mezőgazdasági gépek fogyasztása kedvezőbb
Minden fogyasztót érint az áremelés, a mezőgazdaság szereplői is drágábban tankolnak (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

 

A jelenlegi legalacsonyabb és legmagasabb ár között durva különbség van

Újra 500 fölött a maximális ár benzin és gázolajnál egyaránt; és megvan a 90 forintos különbség a két szélsőérték között, ezért érdemes megnézni a holtankoljak.hu adatbázisát, melyik töltőállomásra álljunk be a nagyteljesítményű mezőgazdasági munkagéppel.

A nyersolaj nemzetközi ára a múlthéten is növekedett, bár olyan mértékben, mint előtte. Ennek megfelelően szerdától a benzin literenkénti átlagára 457 Ft lesz, a gázolajé pedig 450 Ft.

 

Az üzemanyagárakkal utoljára egy hete, a változás keményen érintette a fogyasztókat, köztük a mezőgazdasági termelőket, ugyanis akkor 4 forinttal lett magasabb a benzin ára, a gázolajé pedig 3 forinttal.

 

Forrás: holtankoljak.hu