fbpx

Egyszerre három ültetvénysorpárt permetez

Írta: Farkas Imre - 2024 április 24.

Az olasz Andreoli Engineering bemutatott egy hármas ültetvényes permetezőt, amely lehetővé teszi a növényvédelmet egyszerre három teljes ütetvénysorpárban, egy menetben.

A Tristar vontatott ültetvényes permetezőt, kifejezetten a szőlőültetvényekben való védekezésre tervezték. Három független ventilátorral működik, amelyek a növényzet közelében generálják a légáramlást, minimalizálva a sodródást és optimalizálva a lefedettséget.

A fúvórendszer egy VAC 896 Mini Target központi ventilátorból áll, amelyet két 800 mm átmérőjű oldalfúvó egészít ki. A 9+9 fúvókés, központi ventilátor mechanikus hajtású, míg a 7+7 fúvókás oldalsó ventillátorokat független hidraulikus motorok hajtják, amelyek közös szivattyúja magára a permetezőre van szerelve. Ily módon a fúvórendszert teljes egészében a traktor TLT- je hajtja meg, nagyon alacsony energiafelvétel mellett.

Andreoli Tristar permetező
A fúvórendszer egy VAC 896 Mini Target, 12 lapátos, központi ventilátorból áll, amelyet két 800 mm átmérőjű oldalfúvó egészít ki – fotó: https://www.andreoliengineering.it/

A gép lehetővé teszi a munkamagasság beállítását, az oldalsó karok nyitását és zárását, oldalirányú orientációját, valamint a sorok közötti távolság szabályozását, utóbbit hidraulikusan 2,7-3,1 m között. Szállítási helyzetben a teljes rendszer össze van hajtva, hogy ne lépje túl a közúti szélességhatárokat. Az alváz és a vonórúd teljes egészében lézerrel vágott AHSS (Advanced High Strength Steel) anyagból készülnek. A réteges üvegszálas tartály, belső saválló kezelésen esik át A tartálykapacitás 2000-3000 liter, a legnagyobb tartálytérfogatnál hullámzásgátló válaszfal kerül beépítésre. A háromáramú hidraulikus tartálykeverőrendszer 630 l/perc áramlási sebességű.