fbpx

VIII. VDI szakkonferencia a gépek hajtásrendszereiről

Írta: Farkas Imre - 2024 április 24.

2024. június 12-én és 13-án a mobilgépek hajtásfejlesztésével foglalkozó német és külföldi szakértők találkoznak a 8. VDI „Meghajtórendszerek mobilgépekben 2024” konferencián.

Átfogó rendszer- és moduláris műszaki megoldások kerülnek bemutatásra. Szóba kerülnek a gépészeti alapú fejlesztések, valamint az elektromos megoldások, legyen szó akkumulátorról, üzemanyagcelláról vagy hibrid kivitelről. Megtörténik az összehasonlítás a jövőbeni európai szabályozással, valamint az alternatív hajtások és üzemanyagok helyzetének meghatározása. Tartalmi szempontból az innovatív hajtásmegoldások is szóba kerülnek a fenntarthatóság három dimenziójára gyakorolt ​​hatásukkal. Végül, de nem utolsósorban, az információs technológia, az automatizálás és a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségek alkalmazása is terítékre kerül. A konferencia a Baden-Baden-i Dritev- vel egy időben zajlik, így egyedülálló, iparágak közötti szakmai cserét kínál.

ZF hajtások, önjáró gépekben
Átfogó rendszer- és moduláris műszaki megoldások kerülnek bemutatásra – fotó: ZF

Hatékony és intelligens – ilyeneknek kell lenniük a mobil gépek hajtásrendszereinek.

Milyen hajtásrendszerek állnak rendelkezésre a különféle terepjáró alkalmazásokhoz, és mik a gyakorlati tapasztalatok velük kapcsolatban? Hol van szükség hosszú távon a „hagyományos” megoldásokra, mely alkalmazásra és teljesítményre alkalmas az akkumulátoros-elektromos megoldás, és hol a megfelelőbb az üzemanyagcella? Ezek olyan aktuális kérdések, amelyekkel a 8. VDI-szakértői konferencián fognak foglalkozni a mérnökök.

Forrás és további információ: https://www.vdiconference.com/