fbpx

Agrárvállalkozások egy rendszerben

Írta: Barna Ferenc - 2021 május 19.

A SIMA innovációs versenyére a francia AGDATAHUB egy digitális azonosításra épülő, egymáshoz kapcsolódó vállalatirányítási rendszert vitt. Az Agri-consent úgy lett létrehozva, hogy a mezőgazdasági ágazatot segítse.

 

A fejlesztések az ágazat dinamizmusát szemléltetik

A SIMA Innovációs Díj seregszemléjét digitális formában szervezték meg 2021-ben. Ebben is, mint minden egyéb rendezvény kapcsán a Covid-19 miatti korlátozásoknak volt döntő szerepe. A virtuális tér már kezd megszokott lenni, így számos gyártó örömmel nevezte be innovációit a SIMA Innovation Awards e különleges kiadására.

 

Mezőgazdaság, rendszer
Az Agri-consent digitális rendszere a gazdáknak mezőgazdasági sajátosságokkal (Fotó: AGDATAHUB)

 

Biztonság és bizalom – Agri-consent

A francia Agdatahub az Orange Business Services-zel együttműködve fejlesztette ki decentralizált azonosítórendszerét, amely a blokklánc-technológián alapul és kifejezetten a mezőgazdasági szektor igényeit veszi alapul.

A mezőgazdasági termelők számára válik lehetségessé a gazdaságuk digitális azonosítása, illetve a partnereikkel való biztonságos kapcsolattartás mind fizikailag, mind a digitális világban. A rendszer lehetővé teszi a felhasználónak, hogy személyazonosságát (személy) összekapcsolja a gazdaságéval (vállalkozás).

Ezt követően lesz egy dematerializált azonosítója az Agdatahub által biztosított felhőben, ehhez lesznek csoportosítva az adatok és információk, valamint a jogosultságok biztosítva.

A jogosultsággal rendelkező felhasználók hozzáférnek az Agri-consent portálhoz, azon belül az irányítóközponthoz. Innen lehet vezérelni az azonosítót, a partnerekkel folytatott kapcsolattartást, …

 

Mezőgazdaság, rendszer
Az Agri-consent digitális rendszer segíti a gazdák munkáját, együttműködését (Fotó: AGDATAHUB)

 

„Ez a digitális személyazonosság segít majd a gazdáknak a közös agrárpolitikával kapcsolatos nyilatkozatok beküldésében, a termékeladásokat megelőző szerződések aláírásában, legyen szó akár kereskedőkről, élelmiszergyártókról vagy végfogyasztókról, illetve a gyakorlati kérdésekben való konzultációról – magyarázza Sébastien Windsor, az Agdatahub elnöke, aki gazdálkodó is.

 

Forrás: SIMA