Silózó nyársalta fel a személyautót

Pácsony belterületén, a múlthét közepén a kora esti órákban – tisztázatlan körülmények között – egy Vasvár felé tartó személyautó elhagyta sávját és áttért a szembesávba, ahol ütközött az ott szabályosan haladó mezőgazdasági munkagéppel.

 

Mezőgazdasági munkagéppel ütközött a személyautó
A személyautó két utasa súlyosan sérült, de túlélték
(Fotó: VAOL/Horváth Balázs)

 

A munkagép sofőrje próbálta elkerülni az esetet

A silózó sofőrje azonnal vészfékezett és a padkára kormányozta a járművet, de már így sem sikerült elkerülni az ütközést.

A baleset után az autó vezetője és utasa beszorult a járműbe, őket a kiérkező tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. Mindketten súlyosan megsérültek, a mentők csak hosszú idő alatt tudták annyira stabilizálni az állapotukat, hogy kórházba tudják szállítani őket.

A személyautóban egy testvérpár utazott, akik veszekedés miatt feldúlt állapotban voltak. A járművük egy kanyarban kissé letért a padkára, ezután tért át a szembejövő sávba. Itt ütközött a tíz tonnánál is nehezebb silózógéppel.

Pácsonyban az egész falu területén 40 km/h-s sebességkorlátozás van, a nyomok alapján feltételezhető, hogy a balesetes személygépkocsi gyorsabban közlekedett.

Szükség van a kölcsönös türelemre és odafigyelésre a közutakon, erre hívja fel a figyelmet a MEGFOSZ és a Magyar Közút közös kampánya.

 

Forrás: VAOL

 

agrár baleset erőgép katasztrófavédelem mentő mezőgazdaság mezőgazdasági gép silózó suzuki traktor
..