fbpx

25 éves WEED-IT a Rometrontól

Írta: Farkas Imre - 2024 június 22.

A Rometron, a precíziós permetezés specialistája, fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A cég hírnevét az innovatív technológiáknak köszönheti. Legjelentősebb terméke a fejlett WEED-IT permetezési technológia a gyomirtáshoz.

A Rometron negyedszázados tapasztalatával új mércét állított fel a precíziós permetezésben. Roel de Jonge alapítója és vezérigazgatója 25 évvel ezelőtt kezdett a Wageningeni Egyetemen és Kutatóközponton (WUR) egy ötlettel, már pedig az intelligens gazdálkodási technológia csúcstechnológiás gyártójává nőtte ki magát. Az új technológiákba való folyamatos beruházással, valamint a hardverek, szoftverek, adatok, illetve gyakorlati tapasztalatok integrálásával a Rometron folytatja a következő generációs precíziós permetezési technológia fejlesztését.

Weed IT
A WEED-IT optikai érzékelőket és permetezési technológiát használ a gyomok pontos észlelésére
– fotó: https://www.weed-it.com/25-years

A Rometron által kifejlesztett WEED-IT optikai érzékelőket és permetezési technológiát használ a gyomok pontos észlelésére, illetve permetezésére. Ez biztosítja, hogy a növények érintetlenek maradjanak, és a hozamok emelkedjenek, miközben csökken a környezetterhelés. A világszerte 2000 üzemelő WEED-IT, Ausztrália, Dél-Amerika, Észak-Amerika és Dél-Afrika piacain átívelve 30 millió liter hígítatlan gyomirtót takarít meg évente.

Fókuszban a kutatás és fejlesztés

A Rometron jelentősen bővítette K+F részlegét, megháromszorozva a szoftver- és hardvermérnökök számát. Ez folyamatos innovációhoz vezetett, például új érzékelők kifejlesztéséhez, amelyek 95%-os észlelési pontosságot céloznak meg. Ezenkívül a Rometron még ebben az évben új funkciókat vezet be a WEED-IT rendszer továbbfejlesztése érdekében. Ezeket az újításokat úgy tervezték, hogy még pontosabb és hatékonyabb gyomirtást biztosítsanak az ügyfeleknek.

Weed IT
Ebben az évben új funkciókat vezet be a WEED-IT rendszer továbbfejlesztése érdekében
– fotó: https://www.weed-it.com/25-years

A közelmúlt egyik kiemelkedő pillanata a „Surface Mounted Device” (SMD) gyártósor telepítése volt. Lehetővé teszi, hogy a saját fejlesztésű szenzoros PCB-ket érzékelőnként több mint 900 elektronikus komponenssel szereljék fel. A Rometron csúcskategóriás kábelgyártó gépekbe fektetett be. A termelés házon belül tartásával és a gyártó személyzet folyamatos képzésével a Rometron optimális minőségbiztosítást, illetve kiváló minőségű végterméket biztosít. A termelési kapacitás bővítése kulcsfontosságú ahhoz, hogy lépést tartsanak a precíziós mezőgazdasági technológiák iránti növekvő igényekkel. A személyzet, a gyártógépek és az alapterület bővítésével a Rometron globálisan évi 60 millió liter hígítatlan gyomirtó megtakarítást tud biztosítani.

A Rometron célja, hogy világszerte segítse a gazdálkodókat a gyomirtás optimalizálásában, ami egészségesebb talajt és csökkentett vegyszerhasználatot eredményez. Ez hozzájárul a magasabb terméshozamhoz és a fenntarthatóbb mezőgazdasághoz.

Forrás: https://www.weed-it.com/25-years