fbpx

Traktor pótkocsijának rohant egy betegszállító mikrobusz

Írta: Farkas Imre - 2022 május 10.

Sajnos ez a hét is súlyos balesettel indult, melyben ismét egy traktoros járműszerelvény volt az egyik érintett.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Kunszentmárton külterületén, a 442-es út 37. kilométerszelvényében 2022. május 9-én, a reggeli órákban. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, egy betegszállító gépjármű ütközött egy vele azonos irányban, előtte haladó New Holland 110-90 traktor pótkocsijának.

traktor baleset
Az ütközésben a betegszállítóban utazók és a traktor vezetője is megsérült – fotó: MTI/Donka Ferenc

A szemtanúk elmondása és a helyszíni információk szerint Szolnok felé haladt a traktor, amikor a mögötte érkező betegszállító a mezőgazdasági szerelvény előzésébe kezdett, de egy szemből érkező kamion miatt hirtelen vissza akart térni a mezőgazdasági járműszerelvény mögé, de a manőver közben a traktorhoz kapcsolt pótkocsi hátuljának ütközött.

A betegszállító utasai közül egy személyt mentőhelikopter szállított kórházba, míg a másik két főt és a traktor vezetőjét mentőautóval vitték kórházba. Az összeroncsolódott betegszállítóból egy sérültet a kunszentmártoni tűzoltók feszítővágó eszközökkel szabadítottak ki.

Pótkocsi baleset
A betegszállító előzés közben a traktorhoz kapcsolt pótkocsi hátuljának ütközött – fotó: MTI/Donka Ferenc

A mentés és a helyszínelés idejére a rendőrségi teljesen lezárta a főút érintett szakaszát. A forgalmat pedig 442-es és a 44. út kereszteződésénél Cserkeszőlő, Tiszakürt és Tiszainoka felé, míg Tiszaföldvárnál a Döbrei útra terelték a forgalmat.