fbpx

Adatátvitel az átrakókocsin mért információkból

Írta: Farkas Imre - 2022 május 11.

A Topcon mérleggel felszerelt átrakókocsikhoz készült Smart Cart rendszerének adatai mostantól önálló nyilvántartásokhoz is felhasználhatók.

A Topcon Agriculture és a MyAgData együttműködésének köszönhetően a mérleggel felszerelt átrakókocsikhoz készült Smart Cart rendszer adatai mostantól önálló nyilvántartásokhoz is felhasználhatók. A felhasználók egy digitális mérleggel felszerelt átrakókocsiról töltik fel az adatokat a felhő alapú Topcon Agriculture Platform (TAP) digitális gazdaságirányítási rendszerbe.

átrakókocsi
A felhasználók egy digitális mérleggel felszerelt átrakókocsiról töltik fel az adatokat a felhő alapú Topcon digitális gazdaságirányítási rendszerbe

„Lehetővé tettük az egyszerűsített adatcserét a MyAgData portállal, hasonlóan ahhoz, ahogyan a hozamtérképeket ma felismerik. Az eredmény kevesebb probléma és papírmunka, hatékonyabb, illetve egyszerűbb jelentéstételi folyamat, mind az elvetett területek, mind a betakarított termény esetében. A CL-55 felhőkapcsolati eszköz hozzáadásával az adatok zökkenőmentesen áramolhatnak, így a fizikai papíralapú nyilvántartások a jövőben elhagyhatók” – mondta Brian Sorbe, a Topcon Agriculture SVP alelnöke.

„Ez az új digitalizált eljárás mérföldkő a precíziós mezőgazdaságban, és lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy minden eddiginél gyorsabban és könnyebben nyújtsanak be részletes, pontos vetési és hozamadatokat” – mondta Sorbe. „Az itt elért hatékonyság csak egy a sok példa közül arra, hogy az integrált technológia hogyan változtatja meg és javítja a globális mezőgazdasági tevékenységét.”