fbpx

Immár a klasszikus MTZ traktor is felvette az új színt

Írta: Farkas Imre - 2024 február 03.

A minszki traktorgyár befejezte az átállást az új színkombinációs megjelenésre, amely így egységessé vált a teljes BELARUS traktorcsaládra nézve.

Még 2019-ben kezdődött el az új színkombinációs megjelenésre való átállás az új típusok bemutatkozásával, amely a napokban, a már csak belföldi, illetve orosz piacra gyártott, nálunk is jól ismert MTZ-82.1 traktor átöltöztetésével fejeződött be. A BELARUS traktorok hosszú ideig két színű textúramegoldással rendelkeztek: piros motorháztető, sárvédők, fekete váz, szürke kerékfelnik, valamint a kék burkolat, fekete váz és fekete, illetve szürke keréktárcsás a belpiacos 82.1 típusú erőgépeknél.

MTZ-82.1 traktor
Balra a korábbi, jobbra pedig az új fényében az MTZ-82.1 modell fotó: https://www.belarus-tractor.com/en/

Most már minden sorozatmodell túlnyomórészt piros színnel kerül fényezésre. Az utastér, a burkolat egyes részei és egyéb egységek, például a konzolok és a rögzítőelemek feketék maradtak. „A piros szín túlsúlyával szeretnénk megmutatni, hogy a traktorunk könnyen kezelhető. Ezenkívül a monocolor gazdaságilag indokoltabb. A piros szín a gyártási folyamatok és a végtermék megszervezésének új szintjét mutatja be” – mondta az átállásról Andrey Zabolotny, a tervezési osztály vezetője.