fbpx

Magyar traktort ellenőriztek az osztrák rendőrök

Írta: Barna Ferenc - 2022 március 10.

Az osztrák rendőrök annyira rossz állapotúnak látták a magyar traktort és a speciális pótkocsit, hogy a Burgerlandi Állami Közlekedési Osztálynak adták át a hibák teljes felmérésére az ügyet.

Traktor és vontatmánya
A problémás traktor és a 15 t bálával megrakott pótkocsi (Fotó: Burgerlandi Rendőrség)

A traktornak és az általa vontatott pótkocsinak komoly műszaki hibái voltak

Még februárban történt az ellenőrzés, mikor huszonöt szabálytalanságot regisztrált a hatóság az elképesztő állapotú, magyar honosságú mezőgazdasági szerelvényen, mely 15 tonna bálával megrakodva tartott az ausztriai Parndorf felé.

A munkagép – mivel közlekedésbiztonsági szempontból nem felelt meg a követelményeknek – nem folytathatta útját, kezdeményezték a forgalomból történő kivonását.

A kritikus problémák:

  • a vezetőülés rögzítése el volt törve;
  • nem működtek a féklámpák;
  • egy gumiabroncsot rosszul szereltek fel;
  • a kerékcsapágyak el voltak kopva.

Balesetek megelőzése

Fontos, hogy a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a munkagépek műszaki állapota megfelelő legyen, és a vezetők a közlekedési szabályokat betartsák. Szomszédos országok területein is kell rendelkezni érvényes forgalmi engedéllyel, illetve a járműnek a közlekedésbiztonsági szempontoknak meg kell felelnie.

Az unión belül, a schengeni határok alapesetben ellenőrzés nélkül átléphetők, de a másik állam által kiszabott bírságok behajthatók.

Forrás: BVZ.at

Összeállította: Barna Ferenc