fbpx

Rakomány nélküli traktor az árokban

Írta: Barna Ferenc - 2022 február 25.

Közlekedési baleset történt Ivánc és Csákánydoroszló között a hétvégén: egy traktor került az árokba, miután egy megcsúszott személygépkocsi a kerekének ütközött.

Traktor, árok, rönkszállító
Traktor az árokban (Fotó: TM/nyugat.hu)

Személyi sérülés történt

A Csákánydoroszló felé tartó személyautó vezetője a kanyar után elvesztette uralmát a járműve felett, nem tudta azt megtartani, és egy traktor bal hátsó kerekének ütközött.

A járműszerelvény az ütközés hatására „bebicskázott”, majd egy fa mellett az árokba csapódott. A baleset során a traktort vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították. Az első megállapítások szerint, sérülése nem súlyos. Szerencsére üres volt a rönkszállító, ha fával van tele, súlyosabb is lehetett volna a baleset kimenete.

A tavaszi munkákkal egyre több gép lesz az utakon

A mezőgazdasági munkák miatt egyre több munkagép lehet részese a közúti forgalomnak. Esetenként lassíthatják a közlekedést forgalmasabb útszakaszokon, ilyenkor érdemes türelemmel, kompromisszummal kezelni a helyzetet. A balesetek megelőzése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) együttműködési megállapodást kötött.

Traktorral ütközött személyautó
A személyautó sofőrje a kanyar után nem tudta megtartani a járművet, ütközött a mezőgazdasági vontatóval (Fotó: TM/nyugat.hu)

A fokozott figyelem elvárt a közlekedés minden résztvevőjétől, a mezőgazdasági munkagép vezetőitől és az egyéb járművek sofőrjeitől is.

Forrás: nyugat.hu

Összeállította: Barna Ferenc