fbpx

Új Mitas AGRITERRA 02 abroncsméretek mezőgazdasági gépekhez

Írta: Fodor Mihály - 2023 május 17. -Hirdetés

A Mitas AGRITERRA radiál gumiabroncsok modern mezőgazdasági pótkocsikhoz való választékában most két új méret – a 620/40R22.5 és a 620/75R26 – szerepel az AGRITERRA 02 futófelületi mintázattal. Ezeket elsősorban speciális mezőgazdasági gépekhez tervezték, és nem kizárólag pótkocsikhoz. Mindkét új gumiabroncs fejlesztését a piacról érkező kereslet ösztönözte.

A 620/40R22.5 méret a kisebb, vontatott mezőgazdasági gépekhez, például bálázókhoz, zöldtakarmány betakarító gépekhez, műtrágyaszórókhoz és hasonló berendezésekhez készült. Ezt az új abroncsméretet elsősorban az európai piacra szánják. A második új méret, a 620/75R26 az észak-amerikai piac igényeihez illeszkedik, és a különböző típusú növények és fűfélék kétfázisú betakarítására szolgáló önjáró kaszákra szánták.

Az AGRITERRA gumiabroncsok legfontosabb előnyei közé tartozik a nagy teherbírás és az akár 65 km/h maximális sebesség, ami egyrészt csökkenti a teherszállításhoz szükséges utak számát, másrészt lehetővé teszi a gyors szállítást az úton, miközben az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően akár 8%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. A gumiabroncsok közúti és off-road műveletekre egyaránt alkalmasak. A nyitott vállfelületű futófelületnek köszönhetően az abroncsok kiváló öntisztító képességgel rendelkeznek, ami az utakra való sárfelhordás 17%-os csökkenését eredményezi. Ezek a tulajdonságok jelentősen javítják a mezőgazdasági járművek termelékenységét, ami az idő- és pénzmegtakarítás révén pozitív hatással van a gazdálkodók nyereségére.

Az AGRITERRA 02 abroncsválaszték, amelyet eredetileg 2015-ben dobtak piacra, jelenleg 14 méretet tartalmaz 22,5 és 30,5 hüvelyk közötti felnikhez, és folyamatosan fejlődik. Ahogy Pavel Kott, a Trelleborg Wheel Systems Mitas mezőgazdasági gumiabroncsok termékmenedzsere jelezte: „A talajvédelem maximalizálására irányuló törekvések és a gazdálkodók nagyobb teherbírás iránti vágya a hatékonyság javítása érdekében az elmúlt évek legerősebb trendjei közé tartoznak. AGRITERRA 02 abroncskínálatunk egyesíti ezt a két tulajdonságot, ami miatt világszerte nagyon népszerű a vásárlók körében. A gazdálkodók támogatása és mindennapi munkájuk megkönnyítése érdekében folyamatosan fejlesztjük ezen gumiabroncsok új méreteit és változatait.”

Ha többet szeretne megtudni ezekről az AGRITERRA 02 gumiabroncsokról, látogasson el a következő weboldalra: www.mitas-tires.com/en/products/agricultural-and-forestry-tires/transport-equipment/trailer-radial/agriterra-02