fbpx

A Firestone piacra dobja a 20%-kal hosszabb élettartamú Performer Extra abroncsot

Írta: GÉPmax-2020/V. lapszám cikke - 2020 november 04.

A népszerű Firestone Performer 85 és 70 abroncsokra épülő Performer Extra egy fokozott kopásállóságú keverék eredménye, amely az abroncs élettartamát 20 százalékkal növeli az elődeihez képest.1

Az abroncs hosszabb élettartama segít a környezeti lábnyom és a hosszú távú üzemeltetési költségek csökkentésében, miközben javítja az üzleti hatékonyságot.

A Firestone Performer Extra nem csak azért jobb, mert tovább használható. Az abroncs kettős szögben elrendezett kapaszkodó bordái kiváló húzóerőt biztosítanak, miközben a megnövelt teherbírás nagyobb terhelhetőséget nyújt, mint számos versenytárs terméke. Elődeihez hasonlóan a Firestone Performer Extra abroncs tervezése során is a megbízhatóság volt az elsődleges szempont. Az abroncs öntisztuló futófelületet kapott a kiváló húzóerő érdekében, és jobb üzemanyaghatékonyságot is biztosít, miközben a rugalmas köpeny kevésbé tömöríti a talajt, és javítja a jármű kezelhetőségét, kényelmét az úton is.

 

 

A Firestone Performer Extra abroncs 2020. júliusától kezdve fog fokozatosan megjelenni az európai piacon, 43 különböző méretben, 20 és 42 col között. Az abroncsot a Bridgestone Olaszországban működő, európai K+F központjában fejlesztették ki, és a Bridgestone Puente San Miguelben található spanyolországi üzeme gyártja. Mivel a Performer és a Performer Extra abroncs-családok méretei azonosak, szabadon cserélgethetők egy járművön és ugyanazon a tengelyen is. A Firestone Performer 85 és 70 abroncsokhoz hasonlóan, a Performer Extra is alkalmazható a legtöbb mezőgazdasági vontatón.

1 Az elődökhöz, a Firestone Performer 85-höz és 70-hez képest. A Bridgestone/Firestone K+F központjában végzett ellenőrzött laboratóriumi mérések alapján (DIN koptató teszt) (Gyorsított öregedési teszt).