Hét generáción átívelő, 240 éves jubileum

Írta: Szerkesztőség - 2020 november 04.

Wilhelmus Lemken 240 éve kezdett ekéket, kultivátorokat és boronákat kovácsolni a helyi gazdáknak az Alsó-Rajna vidéki Xanten mellett, és ezek a korai termékek azóta is a termékskála részét képezik. 1969-ben Viktor Lemken vette át a családi vállalkozás vezetését és fejlesztette azt iparág meghatározó szereplőjévé az innováció révén. Ennek eredményeként ma a LEMKEN a legtöbb tapasztalattal rendelkező specialista az ekék területén a világ összes jelentősebb mezőgazdasági piacán.

 

A Rubin kompakt tárcsás borona sikertörténete

 

A Smaragd-tól a Rubin-ig

A kultivátorok fejlesztése hosszú utat járt be a 80 éve megalkotott híres Smaragd típustól a mai zászlóshajóig, a Rubin típusig. Ugyanakkor a vállalat innovatív ekemegoldásai biztosították a piacvezető szerep elérését és mércévé vált az egész iparág számára. Az exportra egyre nagyobb hangsúlyt fektetve, valamint a 90-es évektől a keleti piacok felé történő nyitással a LEMKEN folyamatosan továbbnövelte forgalmát. A termékválaszték tovább-bővült a vetőgépekkel és vetőgép kombinációkkal, azóta az alkalmazottak száma is folyamatosan nő.

 

A légi felvétel a gyárról – gyors bővítés

 

A hetedik generáció viszi tovább a célkitűzéseket

Most Nicola Lemken a családi vállalat 7. generációs vezetője, aki továbbra is az innováció és magas minőség által meghatározott professzionális növénytermesztésre összpontosít: „Támogatjuk a hatékony, fenntartható mezőgazdaságot és kereskedelmi partnereinkkel együtt megbízható, biztonságos és hatékony munkafolyamatokat biztosítunk a gazdálkodók és bérvállalkozók számára világszerte a feladatok széles skálájához, a növénytermesztési módszerek megközelítésének rendkívül változatos formái számára. Vásárlóink 100%-ig számíthatnak a kivételes színvonalú munkagépeinkre és átfogó szolgáltatásainkra. Ezen ígéret betartása érdekében szorosan együttműködünk a specialista kereskedőinkkel és a magasan képzett szervizes csapatunkkal.”

A LEMKEN, mint a mezőgazdasági gépek specialistája, termékskálájával a talajművelésre, vetésre és a növényvédelemre összpontosít. Korábban ebben az évben a vállalat átdolgozta a növényvédő gépek stratégiáját és ezen túl a kamerás vezérlésű sorközművelésre és a növényvédő szerek szelektív kijuttatására helyezi a hangsúlyt.

 

A legújabb fejlesztés – a Koralin szántóföldi kultivátor

 

Hatékonyság és innováció

Anthony van der Ley ügyvezető igazgató várakozással tekint a folyamatban lévő pozitív fejlesztésekre:„A LEMKEN  márkanév kiváló hírneve messze túlmutat a németországi, hazai piacon. Célunk ezt a családi vállalatot sikeresen tovább vinni a következő generáció számára olyan innovációkat alkalmazva, melyek optimális hasznot biztosítanak vásárlóink számára.”

Az erőforrásokkal történő hatékony gazdálkodás kulcsszerepet kapott a LEMKEN gyártóüzemeiben az elmúlt 15 évben. A vállalat Alpen-ben lévő gyára elektromos fogyasztását illetően széndioxid-semleges, az üzemben lévő hő- és elektromos energiatermelő erőmű az adminisztrációs és termelő egységek közötti intelligensen vezérelt energetikai ciklusai révén.

 

A hangsúly a megbecsülésen van

A LEMKEN olyan vállalati kultúrát képvisel, mely nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak megbecsülésére. A vállalat nagyra értékeli a nagy tapasztalatot és elkötelezett a munkaerő képzése mellett. Ezért úgy helyénvaló, hogy a LEMKEN a 240. évforduló megünneplése során az alkalmazottakat helyezze előtérbe. Az alkalmazottak visszaemlékezéseit ezért összegyűjtöttük a vállalat történelmének legfontosabb eseményeivel és a jelenlegi technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos információkkal együtt a LEMKEN.com honlapunkon. Az eredmény egy lenyűgöző online megemlékezés a vállalat 240 éves történetéről, és örömmel egészítjük ki ügyfeleink gondolataival és történeteivel.

Forrás: Lemken Hungária Kft.