fbpx

A Kuhn AURA 100%-ban autonóm megoldás a silótól a vályúig

Írta: GÉPmax-2021/III. lapszám cikke - 2021 május 29.

Az idei SIMA Innovation Awards aranyérmese az „Állattenyésztés és megújuló energia” kategóriában a KUHN AURA autonóm takarmánykeverő-kiosztó.

A francia tenyésztők az állományok takarmányozását illetően számos, az infrastruktúrájukhoz, technikai és gazdasági célkitűzéseikhez, az adagokat alkotó takarmányhoz és természetesen a vállalkozásukhoz igazodó megoldással rendelkeznek. E megoldások közül néhányan az utóbbi években e feladat automatizálása mellett döntöttek, hogy időt szabadítsanak fel. Nem feledkeztek meg a napi többszöri kiosztás előnyeiről sem, amely a termelés minőségét tekintve egészségügyi és gazdasági előnyökkel is jár.

 

 

A Kuhnnak, az állattartás-irányítási megoldások egyik vezetőjének kötelessége választ adni a takarmány automatizálására, amely ígéretes, új távlatokat nyit az állattartók előtt: ez az AURA projekt. Az AURA egy 100%-ban autonóm megoldás a silótól a vályúig. Az AURA egy autonóm önjáró keverőgép, amely a hagyományos gépekhez hasonlóan tartalmaz egy szilázsbetöltő-modult. Ez a funkció először jelenik meg egy takarmányozási robotnál, és új távlatokat nyit az állattenyésztők előtt, jelentősen csökkenti az állattartó gazdaságokban a takarmányozás automatizálásának jelenlegi korlátait és akadályait. Az AURA egy teljes körű megoldás, amely teljesíti a takarmány és az adagkomponensek betöltésének, a takarmánymérlegelés, a keverés, a takarmány kiszállításának és a kiosztás irányításának funkcióit.

 

kuhn aura
Az AURA egy 100%-ban autonóm megoldás a silótól a vályúig

 

Fodor Mihály