fbpx

Új Bobcat Super Compact teleszkópos rakodógép a mezőgazdaságban

Írta: GÉPmax-2023/III. lapszám cikke - 2023 május 28.

A Bobcat bemutatta az új TL25.60 AGRI Super Compact teleszkópos rakodógépét. Ezzel az újdonsággal a Bobcat mezőgazdasági piacra szánt teleszkóposrakodó-kínálata nyolc modellesre bővült. Az új gép akár 4,3 tonnás névleges teherbírást és 7,5 m-es emelési magasságot kínál. A TL25.60 AGRI-t a D24 Stage V dízelmotor hajtja, amely 56 kW (75 LE) teljesítményt nyújt, névleges teherbírása 2500 kg, maximális emelési magassága 5,9 m, teljes kinyúlása pedig 3,3 m.

Florian Hilbert, a Bobcat EMEA régió termékmenedzsere elmondta: „A TL25.60 AGRI innovatív kialakítása a mezőgazdasági területen felmerülő ügyféligények és alkalmazási követelmények széleskörű elemzésén alapul. Ennek köszönhetően az új teleszkópos rakodógép használata egyszerű, kiváló stabilitást kínál, valamint optimális kényelmet és termelékenységet biztosít a mezőgazdasági üzemben végzett bármilyen típusú munka során.”

Bobcat TL25.60 AGRI

KIEMELKEDŐ KÉNYELEMÉS TELJESÍTMÉNY

Az új TL25.60 AGRI megjelenése az építőipar, a bérbeadás és a kapcsolódó iparágak számára 2022 végén sikeresen bevezetett modellét követi. Az építőipari géphez hasonlóan a TL25.60 AGRI is kompakt és mozgékony, a földeken kiválóan kormányozható. A hasonlóságokon túl a TL25.60 AGRI számos további, kifejezetten a mezőgazdasági ügyfélkörre szabott extrával rendelkezik, úgy mint:

  • ­ Első segédhajtómű 80 l/perc hidraulikus áramlással
  • ­ Szériafelszereltségű gémcsillapítás
  • ­ Háromféle választható AGRI konfiguráció
  • ­ Nagyszámú gumiabroncsválaszték
  • ­ Légrugós ülés
  • ­ Cab+ AGRI teljeskörűen felszerelt fülke
  • ­ Elektromos fűthető tükrök
  • ­ Kézi gázkar

A TL25.60 AGRI magasfokú kényelmet nyújt. Tágas fülkéje nagyméretű ajtóval rendelkezik, melybe a bejutás ergonomikus kapaszkodókkal, lépcsők nélkül biztosított. A fülkében alapfelszereltségként billenő, opcionálisan pedig – a gépkezelő kényelmét növelve – teleszkópos kormányoszlop található.

Florian Hilbert hozzátette: „A TL25.60 fülkéje megegyezik a Bobcat néhány nagyobb modelljének fülkéjével, így jelenleg ez a legtágasabb kompakt teleszkópos rakodógép a piacon. A TL25.60 AGRI intuitív kezelőrendszerével a gépkezelők gyorsan megtanulnak kiigazodni a vezérlők és a joystick elhelyezkedésén, így ideális mind a tapasztalt, mind a kezdő kezelők számára. A gép emellett kiváló kilátást és könnyű kezelhetőséget biztosít, így minden dolgozó használni tudja a gépet a gazdaságban.”

INNOVATÍV VEZÉRLŐKÉS FUNKCIÓK

A TL25.60 AGRI-val a gépet használók az iparág szaktudását kapják a kezükbe. A gépbe épített innovatív intelligens technológia munkájuk hatékonyságát fokozza. Ide sorolhatók az olyan egyedi Bobcat funkciók, mint a maximális emelési szög és a „vissza a talajra” funkció, a gémfelfüggesztés, a gémlebegtetés és a gépre szerelt automatikus ventilátor-inverter rendszer.

Mindez magasfokú termelékenységgel párosul, köszönhetően a bravúros rakodókapacitásnak, a gyors ciklusidőnek és az alapfelszereltségként jelenlévő áramlásmegosztó funkciónak. A sima hidrosztatikus erőátvitel és az áramlásmegosztás minden magasságban pontos vezérlést biztosít.

Bobcat TL25.60 AGRI
A TL25.60 AGRI a legjobb ciklusidővel rendelkezik a piacon, mivel ugyanazt a főszelepet használja, mint a Bobcat nagyobb modelljei

A LEGJOBB CIKLUSIDŐKA PIACON

A TL25.60 AGRI a legjobb ciklusidővel rendelkezik a piacon, mivel ugyanazt a főszelepet használja, mint a Bobcat nagyobb modelljei. A gép robusztus felépítéséből adódóan a TL25.60 AGRI nagy toló- és kitörőereje megfelelő nyomatékkal és hidraulikával biztosítja a szükséges erőt a kezelők számára.

EGYSZERŰ KARBANTARTÁSI KÖVETELMÉNYEK

A TL25.60 AGRI nagy teljesítményéhez maximális üzemidő társul, mely az egyszerű karbantartási követelményekből adódik, beleértve a motor körüli összes fő alkatrészhez való közvetlen hozzáférést. Ezenkívül a nagy motorháztető és a karbantartófedél szerszám nélküli kialakítása a kezelők számára lehetővé teszi, hogy maguk is könnyen elvégezhessék a rendszeres karbantartási feladatokat. A robusztus felépítés és a gépalkatrészek nagyfokú védelme – melyet a dobozhegesztett váz biztosít – része az összes Bobcat gépre, így a TL25.60AGRI-ra is vonatkozó magas minőségi és ellenállóképességi elvárásnak. A védett kritikus alkatrészek arra utalnak, hogy a gép a legfejlettebb alkalmazásokkal is üzemeltethető.

A TL25.60 AGRI konstrukciójába épített sokoldalúság lehetővé teszi, hogy a kezelők a rendelkezésre álló munkaeszközök és különböző csatlakozórendszerek sokaságából válasszanak. A Bob-Tach gyorscsatlakozó biztosítja, hogy a felhasználók a legfejlettebb, különféle munkák elvégzéséhez szükséges szerelékeket csatlakoztassanak, így könnyen megbirkóznak minden olyan kihívással, amely a gazdaságban felmerülhet.

Florian Hilbert így nyilatkozott: „A TL25.60 AGRI egy bármely gazdaságban, bármely helyzetben megbízható gép. A kiváló stabilitás, egyensúly és a területre való jó rálátás nyugodt munkakörülményeket biztosít. A géppel nappali és éjszakai időszakban is lehetséges a munkavégzés, melyet a nagyméretű tükrök, a tolatókamera és a nagy teljesítményű LED-es lámpák segítenek.”

Összeállította: FM