fbpx

Új Amazone Cirrus 02 típusú vontatott vetőgépek

Írta: Szerkesztőség - 2011 szeptember 12.

[/caption]A Cirrus 02 vetőgépekkel az Amazone a 2011-es generáció új sorozatát viszi piacra. A 3,0 m, 4,0 m és 6,0 m munkaszélességű vetőgépek modern dizájnt és további opciós felszereléseket kaptak.Mint ahogy a „2011-es generáció” összes vetőgépénél, az Amazone a Cirrus 02 esetén is az RDS Roller-Drill rendszerre fekteti a hangsúlyt. Ebben a rendszerben működnek az új RoTeC+-control csoroszlyák, a 10%-kal növelt csoroszlyanyomással. Mostantól a Cirrus valamennyi csoroszlyája az új Control 25 jelzésű mélységszabályzó tárcsával van felszerelve.

Ezek a mélységszabályzó tárcsák – közvetlenül a vetőmag-elhelyezés pontjában – a vetőcsoroszlyák oldalán találhatók, pontosan vezetik a csoroszlyákat a vetési mélységben és egyidejűleg tisztítják is azt. A Control 25 jelzésű mélységszabályzó tárcsák teherbíró képessége a 25 mm széles felfekvő felületnek köszönhetően nagyobb, mint eddig, ami lehetővé teszi az álladóan növelt csoroszlyanyomást. Így biztosítható a RoTeC+-csoroszlyák különösen nyugodt haladása a váltakozó minőségű talajokon, illetve az ennek megfelelő egyenletes vetési mélység. A homogén és a pontos nyomvonalon visszatömörített barázdák, amelyeket az előttük dolgozó sávosan tömörítő kerekek alakítanak ki, ezt a hatást tovább erősítik. A vetésmélység beállítása központilag, a csoroszlyanyomás hidraulikus állításával történik.

A csoroszlyák mögött vagy magtakaró pálcák vagy tömörítőkerekek dolgoznak, amelyek a vetőmagot földdel takarják be, és a magtakaró pálca használata esetén a talajt meg is nyomják. A magtakaró pálca nyomással történő ellátása független a vetőcsoroszlyára ható nyomástól, ami például nedves vetési feltételek esetén nagyon nagy előnyt jelenthet.Az integrált magágy-előkészítésre az Amazone a kétsoros tárcsás boronát használja, a speciálisan lapos szögben elhelyezett tárcsakarokkal.Ez az egység alapfelszereltségként csipkés tárcsákkal van felszerelve (átmérő 460 mm), amely lehetővé teszi az intenzívebb magágy-előkészítést, erős egyengetési hatás mellett.

További újításként a Cirrus 02 sorozat munkagépei alapfelszereltségként elektronikus magadagolóval szereltek, amely az út-impulzusait radaron keresztül kapja. Az átfogó elektrohidraulikus vezérlés kezelése az Amatron+ fedélzeti számítógépen keresztül történik.Újdonság továbbá, hogy ezúttal valamennyi munkagép választható módon 12,5 cm vagy 16,6 cm csoroszlyatávolsággal szerelhető fel, a megfelelően kialakított sávosan tömörítő kerekekkel. Ezenkívül az Amazone opciós felszereltségként feltöltő csigát is kínál.[m3 id="megjelent-gm" ev="2011" ho="04" honev="áprilisi"]>