fbpx

Amazone Catros Pro csomag – új opciós felszerelés folyékony trágya kijuttatáshoz

Írta: Szerkesztőség - 2012 szeptember 25.

A folyékony hígtrágya kijuttatókhoz közvetlenül kapcsolt Catros kompakt tárcsás boronák iránti kereslet folyamatosan nő, mivel egyre több gazda szeretné a folyékony trágya értékes nitrogén-tartalmát a lehető legjobban hasznosítani. Ezért a folyékony trágyát olyan talajművelő munkagéppel juttatják közvetlenül a talajba, mely a kijuttató tartály hátulján van felszerelve.

Mind külön munkafolyamat során mind pedig az önjáró munkagép mögötti hárompont-munkagépként is kiválóan teljesít a Catros kompakt tárcsás borona a folyékony trágya bedolgozása során, ezenkívül nagy területteljesítményt tesz lehetővé alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett.

Annak érdekében, hogy a trágya tartós hatása ne legyen káros a munkaeszközökre, az Amazone kifejlesztette az úgynevezett „pro-csomagot“. Ezt a csomagot opciós felszerelésként kínálja a cég a legtöbbet használt Catros 5001-2 és Catros 6001-2 típusokhoz.

A Pro-csomaggal felszerelt munkagépek tárcsacsapágyai olyan különleges tömítőanyaggal vannak védve, amely ellenáll a hígtrágya káros, maró hatásának.