fbpx

Dolgozni mint a profik!

Írta: Szerkesztőség - 2012 szeptember 24.

A Posch cég története 1947-ben kezdődött. Azóta több mint fél évszázad telt el, és a posch európai piacvezetőként mindenre kiterjedő termékválasztékot kínál a tűzifa-feldolgozás területén: rövid- és méterfa-hasítógépeket, körfűrészeket, valamint tűzifadaraboló-hasítógépeket, a legkülönfélébb meghajtási módokkal és tartozékokkal. Minden POSCH gép mögött 60 év tapasztalat áll, ami a termékek kiváló minőségét tovább fokozza.


Minőségi, tartós,
megbízható

A POSCH gépek különösen masszív felépítésűek, ami garantálja a hosszú élettartamot és az értékálló befektetést. A POSCH-termékek tervezésénél és fejlesztésénél a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazzuk, ezáltal az eszközök rendkívül könnyen kezelhetőek, és kimagasló ár-érték arányt nyújtanak. Valamennyi POSCH gép stájerország déli részén, Leibnitzben készül, és minden alkatrészük osztrák gyártmány.

Biztos, ami biztos

A POSCH gyártmányai márkás termékek, amelyeket a legmagasabb szintű biztonság jellemez; gépeink a CE-jelölésen kívül a GS-jelöléssel is rendelkeznek, ami az ellenőrzött biztonság rövidítése.

Típusválaszték:

Hydrocombi

A Hydrocombi gépek több mint 40 különböző típussal, valamint 10 és 30 tonna közötti hasítóerővel a POSCH márka legszerteágazóbb termékcsaládját alkotják. A fát törzsemelő berendezés hozza függőleges helyzetbe.
A kétkezes biztonsági kapcsolás működtetésével elindul a hasítás. A rugós tartókarok megfogják a széthasított fát, ezáltal a hasíték gyorsan újrapozicionálható a továbbhasításhoz.
Kiegészítő felszerelésként praktikus opciók, például hasítókeresztek és csörlők rendelhetők.

Spaltaxt

Hatékony tűzifa-hasítógép rövid farönkökhöz (55 cm-ig), illetve „spezial” kivitelben méterfához is. 6, 8, ill. 10 tonna hasítóerő, kényelmes és biztonságos kezelés, valamint könnyű szállitás a 300 mm átmérőjű tömörgumi kerekek révén – ez csak három a számos előny közül, amelyekkel a POSCH Spaltaxt gépek rendelkeznek. A praktikus fatartó csúccsal vékony vagy ferdén levágott farönkök is könnyedén rögzíthetők.

Vízszintes hasítógépek

Ergonomikus, vízszintes fahasító gépek akár 2,25 m hosszú farönkökhöz A Splitmaster modellek 9, 20, 26, 30, 40 vagy 55 tonna hasító erővel rendelkeznek, és a hidraulikusan állítható magasságú, dupla vágóéles rendszerű hasító kés segítségével lépésenként akár 8 hasábra hasítják a farönköket. Az Autospeed rendszer gondoskodik az erőteljes indításról és a gyors végighasításról.
Alapfelszereltség: olajszűrős hidraulika-rendszer folyamatos üzemeltetéshez. A Hydrohorizont-ál esetében a hasítókés nyomja a farönköt a nyomólapra, így a fa fekve marad a hasítóasztalon.

Nagy teljesítményű fűrészgépek

A Cutmaster szállítószalaggal felszerelt nagy teljesítményű billenő vályús fűrészgéppel akár 24 cm átmérőjű farönköket is feldarabolhat. A cutmaster compact rugós rásegítésű billenő vályúval, valamint mechanikus hajtású szállító szalaggal rendelkezik.
A Cutmaster comfort esetében a billenő vályú hidraulikus vezérlésű, a szállítószalag hajtása is hidraulikus, és állítható a magassága. Az Autocut compact/comfort tűzifafűrészgép a fahasábokat es farönköket 2,5 másodperces ritmusban fűrészeli, így akár 8 űrköbmétert is teljesít óránként.
Mindemellett egyetlen gépkezelő tökéletesen képes a gépet üzemeltetni.

Spaltfix

Darabolás, hasítás, rakodás – kész! 3 művelet, 1 gép
Mindezt a 8 modellből álló spaltfix termékcsalád egy szempillantás alatt elintézi. A hidraulikus behordószalag és az előtoló rendszer szoros ölelése a rönköket szó szerint kés alá tolja, ahol kicsi, kezelhető méretű farönkökre darabolja őket. Következik a hasítás: kiviteltől függően akár 18 fahasáb készülhet! Végül a kész hasított tűzifát az opcióként rendelhető szállítószalaggal továbbítjuk.

Spaltfix s-350

A Spaltfix gépcsalád eddigi típusai között újdonságnak számít a 900 mm-es vídiás körfűrésszel szerelt s-350-es típus, amely 35 cm átmérő darabolására képes. A berendezés felépítése a 3000-es és a 3200-as típusok ötvözetéből született meg.
Nagy teljesítmény, robosztus és megbízható – ezek az új Spaltfix s-350 berendezés fő jellemzői. A Spaltfix 12 t hasítóerővel lát munkához, és darabolja, hasítja a fát, 35 cm átmérőig.

A rönköt a 2 méter hosszú hidraulikus behordószalag vezeti a 900 mm-es vidia-fűrészlaphoz. A darabolás után a fát 2, 4, 6 vagy 8 részre, maximálisan 50 cm hosszú hasábokra hasítja. A hidraulikus rönkszorítás és a vágáskor lelazuló, beállítható ütköző megakadályozza a levágott rönk beszorulását. Ez azonban még nem minden: a Spaltfix kezelése kényelmesen, egy kézzel, joystick-kal történik.
S még valami, amivel a Spaltfix s-350 magára vonja a figyelmet: ez a praktikus, kihajtható szállítószalag. A szalag egyszerűen összehajtható, és kompakt módon, helytakarékosan szállítható.

Tűzifa-csomagolás és -továbbítás

A kötegelő berendezéssel a fahasábokból szélsebesen kompakt tűzifaköteg készül, amit könnyen tovább lehet szállítani, és amely szállítmány kész a tárolásra. Még magasabb elvárásokhoz ajánljuk a Packfix csomagológépet: ez formába hozza a tűzifát, és előkészíti a szárításhoz, tároláshoz és kiszállításhoz.

Bencses Gábor

JG-MAX Bt.

CÍMKÉK erdészet