fbpx

DLG Agri Influencer Award 2023: kiválasztották a nyerteseket

Írta: Fodor Mihály - 2023 november 13.

A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) az Agritechnica 2023 előtt három kategóriában választotta ki a ‘DLG Agri Influencer Award’ győzteseit a közösségi médiában, mind a német nyelvű, mind a nemzetközi influencereket felölelve. Az ünnepélyes díjátadásra november 16-án kerül sor az Agritechnica 2023 keretében megrendezésre kerülő Young Farmers Party keretében. A díj az érdekes és magas színvonalú mezőgazdasági közösségi médiacsatornáknak adózik, és a szélesebb közönségnek mutatja be őket.

DLG Agri Influencer Award: 2023-as győztesek

DLG A legjobb nemzetközi Agri YouTuber: Oliver Harrison
https://youtube.com/@OllyBlogsAgricontractfarmer

Oliver Harrison

A zsűri a @OllyBlogsAgricontractfarmer YouTube-csatornájával Oliver Harrisont a szó legszorosabb értelmében vett influencernek tekinti. Egyrészt a 2020 márciusában indított kampánya óta naponta posztol videót a farmon töltött mindennapjainak minden aspektusáról, másrészt például egy helikopterrel 940 mérföldet tett meg a Brit-szigeteken, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára, és több mint 100 000 fontot gyűjtött a mentális egészségre és a gyermekrák elleni kezdeményezésekre. A közösségi médiában való jelenlétét is kihasználja, videóiban születésnapi jókívánságokat küldött jótékonysági adományért cserébe. Online közösségével is széleskörű interakcióban áll, több kezdeményezésen keresztül, többek között a #AwerAnsAsAPercent hashtag alatt naponta bejelentkezik a mentális egészség fontásságát hangsúlyozva a mezőgazdaságban.

Oliver Harrison az északnyugat-angliai Tarbockból származik, és jelenleg 102 000 követője van a YouTube-on.

DLG Legjobb agrár YouTuber, német nyelvterületen: Lars Peters
https://www.youtube.com/@Bio_Peters

Lars Peters

A zsűrit Lars Peters @Bio_Peters YouTube-csatornája izgatja, mert közvetlenül a nézőkhöz beszél, és valóban magával viszi őket a traktorfülkébe, a földekre és mindenhová a gazdaságban. Még csak 2023 áprilisa óta vezeti a csatornát, de természetes kommunikációs tehetsége, más közösségi oldalakon szerzett tapasztalataival kombinálva, kézzelfogható. A témáit jól előkészíti, mind szakmailag, mind technikailag, és világosan és őszintén megmutatja azokat a dolgokat is, amelyek nem egészen a tervek szerint alakultak. Videóiban el lehet veszíteni az időérzékünket, ami szinte biztosan annak is köszönhető, hogy Petersből sugárzik a gazdálkodás iránti szeretete, és ezt átadja a közönségének is.

Lars Peters az alsó-szászországi Trebelből származik, és jelenleg 9 880 követője van a YouTube-on.

A DLG legjobb nemzetközi agrárinstagramozója: Laura Vallejo Castro
https://instagram.com/lauritavallejo

Laura Vallejo Castro

A zsűrit lenyűgözte Laura Vallejo Castro, aki Instagram-profilján, a @lauritavallejo címen közvetlenül viszi magával követőit oda, ahol a galíciai erdőkben dolgozik. A „láncfűrészes, erdészeti menedzser, gazdálkodó és állattenyésztő” nap mint nap keményen dolgozik a nehéz erdészeti gépekkel, és ezzel más nőket és fiatalokat is arra ösztönöz, hogy ezeket a szakmákat válasszák. Meg akarja mutatni, hogy milyen munkával jár az élelmiszertermelés, és segíteni szeretné, hogy az emberek megértsék az erdőgazdálkodás és a mezőgazdaság szükségességét. Laura Vallejo Castro anyagai tartalmasak, és nagyon hitelesen gyökereznek a környezetében, büszkélkedhet A „folyamatban lévő munka” képekkel, emellett sok interakciót folytat a közösségével.

Laura Vallejo Castro az észak-spanyolországi Lugóból származik, és jelenleg 91 200 követője van az Instagramon.

DLG Legjobb agrár Instagrammer, németül beszélő: Freya Fliege
https://instagram.com/freyafliege/

Freya Fliege

 A zsűri Freya Fliege @freyafliege Instagram-profilját változatosnak és különösen hitelesnek ítéli. Az állattenyésztés és a szántóföldi gazdálkodás különböző aspektusairól szóló posztjai mind tartalmukat, mind fotóikat és képi világukat tekintve kiemelkedőek. A mezőgazdaságba kívülről belépőként különösen jól érti a nem gazdálkodók szemszögét, és olyan kritikus kérdésekről állít össze érveket, mint a növényvédő szerek vagy a szántó használata, valamint az állattartási módszerekről, a vetésforgóról vagy a biogázról, mindezt egy csipetnyi agrárromantikával megspékelve. Élénk párbeszédet folytat közösségével, és Freya Fliege egész jelenléte azt sugallja, hogy elkötelezett a német mezőgazdaság, az élelmiszerek és a mezőgazdasági szakma magas színvonalának nagyobb megbecsülése mellett.

Freya Fliege az észak-rajna-vesztfáliai Bad Salzuflenből származik, és jelenleg 1634 követője van az Instagramon.

DLG a legjobb nemzetközi Agri TikToker: Frederick Frimpong
https://tiktok.com/@farminginafrica_official

Frederick Frimpong

A zsűri véleménye szerint Frederick Frimpong @farminginafrica_official TikTok csatornájának világos célja van, és azt el is éri: hasznos információkat közvetít más fiatal afrikaiak és afrikai gazdák számára arról, hogyan lehet gazdaságilag életképes egy farm Afrikában. Célcsoportjait közvetlenül megszólítva hitelesen, drámaisággal és technikai felkészültséggel kommunikálja tartalmait. Videói nem csak a nézőket gyönyörködtetik, hanem széleskörű ismereteket is nyújtanak, amelyeket Frederick Frimpong Mexikóban, Kenyában, Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban szerzett, és most a saját gazdaságában alkalmazza a gyakorlatban. Hozzá szeretne járulni Afrika nagy mezőgazdasági potenciáljának fejlesztéséhez.

Frederick Frimpong Ghána fővárosából, Accrából származik, és jelenleg 129 400 követője van a TikTok-on.

DLG A legjobb németül beszélő Agri TikToker: Patrick Strassburger
https://tiktok.com/@agrarfluencer

Patrick Strassburger

A zsűri megállapította, hogy Patrick Strassburger a mezőgazdasággal és a táplálkozással kapcsolatos témákat szerkesztői és technikai szempontból is szakszerűen mutatja be a @agrarfluencer nevű TikTok-fiókján. Mindenekelőtt olyan magyarázó videókat készít, amelyek felkapják és közelebbről megvizsgálják egy vita, egy tudományos eredmény, egy mezőgazdasági hír vagy a közösségi médiában megjelenő kommentek egy-egy aspektusát. Ezeket a tartalmakat a platformhoz illő, lényegre törő, érdekes videókba csomagolja. Előszeretettel foglalkozik a mezőgazdaságot ért kritikákkal, amelyeket tárgyilagosan, olykor kissé ironikusan fogalmaz meg, vagy higgadtan és egyenesen a mezőgazdaság nagyobb megbecsülése mellett szólal fel.

Patrick Strassburger a Bodeni-tó svájci oldalán fekvő Steckbornból származik, és jelenleg 41 500 követője van a TikTok-on.