fbpx

Nemzetközi gazdanap Hannoverben november 14-én

Írta: Fodor Mihály - 2023 október 27.

A 2023. november 12-18. között a németországi Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica 24 csarnokban, mintegy 38 hektárnyi kiállítási területen várható 2600 kiállítóval, valamint széles körű nemzetközi szakmai programmal a legnagyobb mezőgazdasági gépkiállítás. A 2023-as kiállításon a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) szervezésében Lengyelországnak és Franciaországnak szentelt nemzetközi gazdanapot is rendeznek.

A növényvédő permetezőgépektől a drónokig, a traktoroktól az autonóm berendezésekig, a kombájnoktól a digitális asszisztens rendszerekig az Agritechnica a mezőgazdasági gépek teljes választékát kínálja, lehetővé téve a gazdálkodók számára, hogy megalapozott befektetési döntéseket hozzanak.  A kétévente Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica több mint 100 országból mintegy 400 000 látogatót vonz, köztük jelentős lengyel és francia kontingenst.

Az Agritechnica technikai programja a „Zöld termelékenység” téma jegyében, amely azt jelzi, hogy az új koncepciók és úttörő innovációk hogyan biztosítják a mezőgazdasági termelékenységet a természet, az éghajlat és a környezet védelme mellett, számos előadást kínál olyan témákban, mint például az intelligens gazdálkodás.

A lengyel és francia mezőgazdasági látogatók, akik idén nagy figyelmet kapnak, nagyra értékelik a helyszínt a berendezések, megoldások és innovációk teljes skálája miatt, amely ilyen széleskörűen sehol máshol a világon nem található meg.

A nemzetközi gazdanap Lengyelországra és Franciaországra összpontosítva

Az idei Agritechnica kiállításon Lengyelországot és Franciaországot emelték ki a Nemzetközi Gazdák Napja alkalmából. November 14-én, kedden, a DLG-Expert-Stage 26-os csarnokában a program középpontjában a lengyelországi gazdálkodók, szakértők és gépipari szervezetek számára fontos kulcsfontosságú témák állnak, és lengyel szinkrontolmácsolást is kínálnak.

A mélyrehatóan tárgyalt témák közé tartozik a növényvédő szerek fenntartható használatáról szóló uniós rendelet. A tervezett megbeszélések középpontjában a környezetvédelem és a mezőgazdasági üzemek termelékenysége közötti kompromisszum áll. Az EU Green Deal és annak gyakorlati megvalósítása, különösen a különböző méretű gazdaságok esetében, szintén napirenden lesz.

A 2019-ben bemutatkozó Nemzetközi Gazdanap célja a bevált gyakorlatok bemutatása, valamint a gazdák kihívásainak és megoldásainak elmélyítése a legfontosabb mezőgazdasági régiókban. Az esemény nemcsak a lengyel gazdákat fogja megragadni, hanem azokat is, akik Európában és világszerte olyan országoktól várják a növénytermesztés technikai fejlődését, mint Lengyelország és Franciaország.