fbpx

Az AGRITECHNICA kulcsfontosságú része SYSTEMS & COMPONENTS

Írta: Fodor Mihály - 2023 szeptember 24.

Technikai reflektorfény, iparági találkozó és B2B platform – a SYSTEMS & COMPONENTS (RENDSZEREK ÉS ALKATRÉSZEK) a nemzetközi beszállítói iparág vezető iparági platformjaként van jelen a mezőgazdasági ágazatban. Bemutatja a legújabb fejlesztéseket és innovációkat a mezőgazdasági gépek és a kapcsolódó ágazatok alkatrészei terén, így ideális kiegészítője a világ vezető AGRITECHNICA szakvásárának. A kiállításra 2023. november 12. és 18. között kerül sor Hannoverben, az AGRITECHNICA-val párhuzamosan.

SYSTEMS & COMPONENTS

Idén a teljes off-highway-ágazat beszállítóiparának B2B platformja a „Zöld termelékenység” témát tűzi ki fő témájául, és a mezőgazdaságban a fenntartható változásokat kiváltó új technológiák lehetőségeiről és kihívásairól szóló megbeszélésekre invitál. A SYSTEMS & COMPONENTS a nemzetközi beszállítói iparág vezető ipari találkozójaként tartják számon az ágazatban. A 15., 16. és 17. csarnokban 41 ország több mint 800 kiállítója által bemutatott termékek és szolgáltatások széles skálája átfogó áttekintést nyújt a jelenlegi trendekről, és kitekintést nyújt a mezőgazdasági technológia jövőjére. Több mint 40 országból származó iparági vezetők, középvállalkozások és induló vállalkozások mutatják be szakértelmüket és innovációs erejüket a motorok, a járműelektronika, a hajtástechnika, a hidraulika, a fülkék, a mezőgazdasági elektronika, valamint a pót- és kopóalkatrészek területén.

A szakértők egy dologban egyetértenek: a mezőgazdaság termelékenységének és hatékonyságának növelése csak a gépek és a szántóföldek fenntartható használatával lehetséges. E két ambiciózus cél megvalósítása során a gazdálkodóknak számos kihívással kell szembenézniük. A hannoveri vásáron kiállítók ezekre különböző megoldásokkal válaszolnak, mint például a vezetőtámogató és gépoptimalizáló rendszerek, a precíziós gazdálkodási technológiák vagy akár a különböző teljesítményosztályok autonóm hajtási koncepciói.

Tíz évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlen lett volna, hogy a kombájnok, a takarmánybetakarító gépek és a traktorok intelligens szenzortechnikával, elektronikával, GPS-alapú műholdas navigációval és plug-in technológiákkal kombinált intelligens munkagépekkel mit tudnak ma elérni a mezőgazdasági területek célzott művelésében – egészen a precíziós gazdálkodás jegyében, amely szintén az AGRITECHNICA egyik témája. Többek között nagy hangsúlyt kap a traktorok alternatív hajtásainak témája is – az ok-okozati tényezők itt a párizsi klímaegyezmény célkitűzései, amelyek jelentősen ösztönzik a műszaki fejlődést.

SYSTEMS & COMPONENTS

Szakértői információk és előadások a szakértői színpadon

A „Zöld termelékenység” központi témája a SYSTEMS & COMPONENTS Szakértői Színpadon a gyártók, mérnökök és más nemzetközi szakértők szakmai vitáit is meghatározza. A szakértői program sokoldalú betekintést nyújt a beszállítói ipar aktuális témáiba. Az előadások, termékbemutatók és élő beszélgetések négy szegmensbe csoportosulnak. A középpontban a környezetvédelem és biztonság, az innovatív hajtáslánc-technológiák, a hálózatépítés, az automatizálás és a digitális szolgáltatások, például a prediktív karbantartás, a 3D nyomtatás, a kiberbiztonság, a kiterjesztett valóság, valamint az AI és az adatkezelés témái állnak.

Aktuális információk a technikai programról:

https://www.agritechnica.com/en/systems-components/programme

„SYSTEMS & COMPONENTS Trophy – Mérnökök választása”

A szakkiállítás részeként a DLG ismét kiosztja a „SYSTEMS & COMPONENTS Trophy – Engineers’ Choice” díjat az alkatrészek és rendszerek számára. Ezzel a mezőgazdasági technológia beszállítói iparának magas rangját és innovációs erejét ismeri el. A díjazottakat az AGRITECHNICA kiállításon kiállító mezőgazdasági gépgyártók fejlesztőmérnökeiből álló zsűri választja ki. A jelölt innovációk szűkített listáját ma teszik közzé a https://www.agritechnica.com/en/systems-components/trophy/nominees weboldalon, és a szavazást is a megjelenéssel együtt aktiválták. A verseny győzteseit 2023. november 12-én Hannoverben egy ünnepségen hirdetik ki.