fbpx

Aratási bemutatón népszerűsítették az agrárgépész szakmát

Írta: GÉPmax-2023/V. lapszám cikke - 2023 szeptember 25.

Folytatódott az AXIÁL Kft. által elindított kommunikációs projekt, melynek keretében a meghatározó magyar gépkereskedő a mezőgazdasághoz köthető szakmákat népszerűsíti. A projekt következő állomásaként az első alkalommal megrendezésre kerülő „AXIÁL GaboNAP” esemény hozta még közelebb a szakmát a tágabb célközönséghez.

A mezőgazdasági ágazatok hosszú távú sikerében fontos szerepük van a tehetséges fiataloknak, viszont modern társadalmunkban az új generációk egyre kevesebbet találkoznak ennek a különleges életformának a szépségeivel. Ezért tartja az AXIÁL Kft. rendkívül fontosnak, hogy formabontó kommunikációs megoldásokkal széles körben elérje a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, illetve azokat is, akik új területen szeretnék kipróbálni magukat. A vállalat újító és innovatív kommunikációs stratégiájának segítségével ráadásul elérhetővé válnak azok a célcsoportok is, melyek tagjai nincsenek közvetlen kapcsolatban a mezőgazdasággal.

Claas Arion 550 traktor
A vendégek számára a különböző feladatok kipróbálásához összesen 18 gépkapcsolat állt rendelkezésre (fotó: Fotó: Kürti Ivett marketingmenedzser, AXIÁL Kft)

Ennek részeként rendezték meg első alkalommal az „AXIÁL GaboNap” elnevezésű aratási eseményt, amely a sajtó képviselőinek jelenléte mellett többek között a hazánkban népszerű influenszerek és véleményvezérek részvételével zajlott, akik az AXIÁL kínálatában megtalálható CLAAS gépeket próbálhatták ki valós betakarítási környezetben. Az egész napos program helyszínét a Dunaszekcsőn tevékenykedő Duna Gyöngye 2000 Mg. Zrt. biztosította. A vendégek számára a különböző feladatok kipróbálásához összesen 18 gépkapcsolat állt rendelkezésre, melyek közt megtalálhatók voltak a legújabb LEXION és TRION kombájnok, valamint XERION, AXION és ARION erőgépek, illetve egy SCORPION teleszkópos rakodó.

CLAAS Lexion
Az AXIÁL kínálatában megtalálható CLAAS gépeket próbálhatták ki valós betakarítási környezetben

A vetési zöld kínálatot ANNABURGER és OEHLER pótkocsik, valamint GRÉGOIRE BESSON és HORSCH talajmunkagépek egészítették ki. Az eszközök irányításában a gazdaság tapasztalt gépkezelői és az AXIÁL bemutatógépes pilótái segítették a résztvevőket. A betakarításhoz köthető tevékenységek mellett terepjárós élménytúra, traktoros ügyességi pálya és hagyományőrző cséplési bemutató kínált további élményeket a rendezvényen.

A családias hangulatú „AXIÁLGaboNAP” szabadtéri esemény a legújabb kezdeményezés az AXIÁL Kft. jelentős kommunikációs projektjében, melynek célja a mezőgazdasághoz köthető szakmák népszerűsítése, ami egyben a vállalat egyik legfontosabb elkötelezettsége a társadalmi felelősségvállalás terén.

AXIÁL Kft., Fejes Tamás marketingmenedzser