fbpx

Trófeák a beszállítóipar részére, II.

Írta: Fodor Mihály - 2021 december 21.

Az Agritechnica 2022 részeként a DLG kiosztja a „Systems & Components Trophy –Engineers’ Choice” díjat a komponensek és rendszerek területén. A díjra jelölt 20 innovációt a www.agritechnica.com/systems-and-components-trophy weboldalon teszik közzé. A végső trófea győzteseit ebből a „jelöltek” listájából választja ki egy második fordulóban az Agritechnica kiállításon kiállító mezőgazdasági gépgyártók fejlesztőmérnökeiből álló zsűri.

 

A jelöltek listája, II. rész

 

Alacsony zajszintű fogaskerekes szivattyú shhark Z17

 

Danfoss
Danfoss Power Solutions ApS

 

Az új kompakt fogaskerekes szivattyút úgy tervezték, hogy a hagyományos technológiákhoz képest alacsonyabb zajszintet és rezgést is biztosítson, ami a hidraulikavezeték és maga a szivattyú egyéb alkatrészeinek hosszabb élettartamát eredményezi, ami csökkenti bármelyik alkatrész cseréjének szükségességét. Az átfogó eredmény költségmegtakarítás, energiahatékonyság és környezetvédelmi előnyök. Mivel a szivattyú nagy teljesítménye akár 10 dB(A)-lel csökkenti a zajszintet, nincs szükség a vezeték végén zajcsökkentő intézkedésekre, ami költség- és helyigény-megtakarítást jelent. Ugyanakkor az alacsony zajszint és az alacsony rezgés a munkahelyi zajnak és rezgésnek való kitettség minimalizálásával, valamint a kényelem javításával hozzájárul a kezelő egészségének védelméhez. A robusztus fogaskerékszivattyú elektromos és hibrid gépekhez illeszkedik, egy olyan területhez, ahol a zaj jobban érzékelhető, valamint a kenési, kormányzási és nagy teherbírású műveletekből származó alkalmazásokhoz.

 

DDP096 Digitális kiszorítószivattyú

 

Danfoss
Danfoss Power Solutions ApS

 

A digitális kiszorítószivattyú nagy hatékonyságú és jól szabályozható hidraulikus folyadékteljesítményt hoz létre mágnesszelepek segítségével, amelyek új módszerrel, tengelyfordulatonként aktívan vezérlik az egyes hengereket. Ez gyors reagálási sebességet biztosít, és a hagyományos szivattyúkhoz képest akár 90 százalékkal csökkenti a veszteségeket. Az ezzel járó újdonság, hogy a hengerek csoportjai a véglemezig kivihetők és egymástól függetlenül vezérelhetők, így egy kompakt csomagban egy többfunkciós szivattyú jön létre. Egy szivattyútestből akár 3 külön vezérelhető kimenet is lehetséges a jelenlegi termékkel.

 

XM100 és autonóm vezérlőkönyvtár

 

Danfoss
Danfoss Power Solutions ApS

 

A megoldás nagy feldolgozási teljesítményű hardverből és egy szoftverkönyvtárból áll, amely biztosítja az autonóm mobil gépek funkcióihoz szükséges elektronikát és szoftveralkalmazásokat, mint például a navigáció, a pozicionálás, az érzékelés, az akadályelkerülés és az érzékelők integrálása. Az Ethernet és a CAN-csatlakozás lehetővé teszi, hogy a vezérlő komplex feladatokat kezeljen, és olyan gépi alrendszereket irányítson, mint a meghajtás, a kormányzás és a munkafunkció. A könyvtár kulcsfontosságú szoftveralgoritmusokat biztosít a fejlett szenzorhasználathoz és az autonóm navigációhoz, és előre programozott funkcióblokkokba építve a fejlesztési időt takarítja meg. A rendszerek rövid piacra jutási időt biztosítanak, amikor az OEM elfogadja az autonóm funkciókat. A robusztus kialakítás megfelel az IP67-es szabványnak, és alkalmas az offroad-ágazat zord környezetéhez.

 

Nexofox – Agrarbot rendszerkészlet

 

Nexofox
Dunkermotoren GmbH

 

A rendelésre kész forgó- és lineáris meghajtások választékával ez az új rendszer megfelel az automatizált elektromos járművek iránti igénynek, amelyek rugalmas, bármilyen konstrukcióba könnyen illeszkedő működtető megoldásokat igényelnek. A villamosításhoz maga a DC-motor mellett egy közvetlenül beépíthető meghajtást is alkalmaz. Ez nemcsak a motor vezérlését teszi lehetővé, hanem azt is, hogy az elektromos járműhöz szükséges szoftvert közvetlenül a motorra lehessen programozni, beleértve a kommunikációt az olyan rendszerekkel, mint a navigáció. Ez csökkenti a külső vezérlőkhöz hasonló alkatrészek szükségességét, és egy energiahatékony, megbízható megoldást eredményez, amely egyszerre kínál üzemanyag-megtakarítást és kisebb környezetterhelést.

 

 

Gyorsabb ABC (Mindig a legjobb kapcsolat)

 

Faster
21FASTER S.p.A.

 

Ez az új elektronikus rendszer segíti a traktorkereskedőt vagy a kezelőt abban, hogy létrehozza és elmentse a kívánt párosítást egy traktor és egy munkagép között, ami előnyt jelent a több traktorhoz csatlakoztatandó, több munkagépből álló mezőgazdasági flották esetében. Az előnyök a jobb üzemanyag-hatékonyság, a prediktív karbantartási információk és a kezelői hibák minimalizálásával elérhető nagyobb biztonság. A hidraulikus gyorscsatlakozó „intelligens csomópontként” működik, amely felismeri a tervezett párosítást. A szakértő felhasználó által egyszer létrehozott, elmentett tömlőcsatlakozás ismételt használatra alkalmas. Az egyes tömlőkön található egyedi RFID-címke azonosítja a munkagépet, míg egy ECU, amely az információt a traktornak továbbítja, automatikusan beállítja a hidraulikus teljesítmény szintjét. Mivel a rendszer érzékeli a csatlakozó megfelelő behelyezését, a gép működése közben a kezelőt a csatlakozó véletlen szétkapcsolására is figyelmeztetni tudja.