fbpx

Új, Stage V motorral szerelt Carraro Agricube Pro traktorszéria

Írta: Farkas Imre - 2022 október 20.

A Rovigo melletti Corte Barianiban hivatalosan is sor került az új, Stage V motorral ellátott Agricube Pro termékcsalád bemutatására.  

A 2022-es Enovitis in Campo vásáron történő rövid bemutatkozás után Tomaso Carraro, a Carraro Group alelnöke, Andrea Conchetto, a Carraro Group vezérigazgatója és Marco Stella, a Carraro Agritalia vezérigazgatója jelenlétében a Carraro Tractors értékesítési szakemberei első alkalommal vizsgálhatták meg közelebbről a „Három Paripa” emblémával ellátott új modelleket.

Az új termékcsalád nagy potenciállal

Nagy teljesítményű, ám kompakt modellek, amelyek alacsonyabb motorháztetőjük jóvoltából jobban megfelelnek a lombkorona alatt végzett munka által támasztott követelményeknek. A termékcsalád fontos újdonsága, hogy a részecskeszűrő és a katalizátor a motorháztető alatt található, és nem a jobb oldalon elöl, mint ahogy azt az Agricube IIIB sorozatnál már megszokhattuk. Az Agricube Pro széria 6 modellből áll, mely modellenként 48 konfigurációval rendelhető.

Carraro traktor
Az új, Stage V motorral szerelt Agricube Pro traktorcsalád egyik tagja

Az F28 egy minden részletében új, nagy teljesítményű, ugyanakkor kisebb motor

A Stage V normának megfelelő, négyhengeres FPT Industrial motor a Carraro Tractors legújabb választása. Lökettérfogata 2,8 liter, 2300-as fordulatszámon akár 102 lóerőt, míg 1500-as fordulatszámon 415 Nm-t is képes leadni, ami a 3,4 literes motorral megegyező teljesítményt nyújt, mindezt úgy, hogy a motor mérete a 2 literes motorokéhoz hasonló.

Az FPT Industrial F28-as motorját kompakt mérete, nagy nyomatékrugalmassága és üzemanyagtakarékossága miatt választották, hiszen ezek a jellemzők maradéktalanul alkalmassá teszik a motort szőlő- és gyümölcsültetvényekben használt gépekben való alkalmazásra. 

A teljes kipufogógáz-utókezelő rendszer (DOC, SCR, DPF) egyetlen modulban van elhelyezve a motorháztető alatt, ezzel még inkább csökkentve az egész rendszer helyigényét, illetve akadálymentes kilátást kínálva a gépkezelőnek.

Agricube Pro széria tagjai
Az Agricube Pro széria 6 modellből áll, mely modellenként 48 konfigurációval rendelhető

Hangsúlyos színvilággal kiemelt egyedi stílus

Stílusát tekintve az új termékcsalád a Compact változatoknál már sikeresen alkalmazott színvilágot viszi tovább. A sorok között végzett munka termelékenységének fenntartása érdekében kialakított ergonómia keretében az Agricube Pro lekerekített formákkal, több légbeömlővel ellátott motorháztetővel, illetve a lámpák és LED-ek uralta formákat elegánsan követő vonalakkal rendelkezik.

A színvilág némi változáson ment keresztül; a hagyományos pasztellszürke feltűnőbb, metálos sötétszürke árnyalatot kapott. Az olasz trikolórra emlékeztető zöld-fehér-piros csíkok a nemzeti hovatartozást és az olasz termékek minőségét hivatottak kiemelni.

Forrás:
Carraro-sajtóiroda
www.carraro.com