fbpx

Pöttinger TOP 962 C rendkezelő: a valódi teljesítmény

Írta: Szerkesztőség - 2016 június 01.

Az új Pöttinger TOP 962 C befelé dolgozó rendkezelő a négyrotoros rendkezelők nagy teljesítményű, költséghatékony vetélytársa. 8,9 és 9,6 méter közötti munkaszélességével, 4,3 m átmérőjű rotorjával az új TOP valóban a maximális teljesítmény elérését tűzte ki célul.

A szorítókengyeles felfüggesztés nagyon egyszerű, ezáltal a fordulási szög 73 fok, de ezt egyébként kijelző mutatja. A fejrész áttekinthető, a praktikus TLT- és hidraulikacső-tartónak köszönhetően. A rotorokon egyedi túlterhelés elleni védelem működik, az osztóműben szabadonfutó van.

A TOP 962 C része a hatkerekes, tandemtengelyes váz, amely egyedülálló talajkövetést és sima futást biztosít. A fogak megdöntése csapszegekkel történik, ezekkel a fogak mintegy másfél centivel közelebb dönthetők a képzendő rend irányába. A kiváló rendképzés garantált.

Az opcionális MULTITAST járókerék igen egyszerűen fel- és leszerelhető.

A jól bevált TOPTECH PLUS rotor

A TOPTECH PLUS rotorok átmérője 4,30 méter, a rotoronkénti 15 fog számos előnnyel jár. A nagy átmérőjű, kis lépéses bütykös szabályozó révén a fogak beállítása igen precíz, a tartókarok kifejezetten erősek, a csapágyakra kis nyomás nehezedik.

A tartókarok két csapszeg kivételével egyszerűen leszerelhetők és kicserélhetők. Ütközés esetén például gyorsan ki lehet cserélni a sérült kart. Ez a gép megbízhatóságát dicséri. A beállítások révén könnyű alkalmazkodni a változó termésmennyiséghez és a betakarítási körülményekhez.

A rotor áttétele rendkívül robusztus, a fogaskerekek félfolyékony zsírban úsznak, és a por ellen tökéletesen védettek. A gép futása sima.

A szervizperiódus igen hosszú. A teljes rendszer zárt, portól védett. Az új rotoregység szavatolja a nagy teljesítményt, az erőt, a megbízhatóságot, miközben a karbantartás igen egyszerű.

Gyors és biztonságos közlekedés

A rotorok a szállítási helyzetbe való összecsukást követően hidraulikusan lesüllyeszthetők. Ha négy kart kiveszünk, a szállítási magasság négy méter alatti. A rotorok hidraulikusan 60 cm-rel megemelhetők, ha valami akadály bukkan fel.

A tengelykormányzásnak köszönhetően a rendkezelő nagyon pontosan követi a traktort, és nagyon jó a manőverezőképessége.

A váz jellegzetessége a karbantartást nem igénylő csatlakozó. A 2,9 méter széles keret még lejtős területen is igen stabil. A TOP 962 C alapfelszerelése a 340/55-16 abroncs, míg a 380/55-17 abroncs opcionális. Ugyancsak alapfelszerelés a nagy lámpa és a lökhárító.

Kényelmes működés

Az egyszerű hidraulikus vezérlő igen rugalmas munkavégzést biztosít. A rotorok kiemelése és összecsukása egyetlen csatlakozóval megoldható. A forgókban történő kiemelés magassága beállítható. A rotorok utána egy kettős szeleppel újra leengedhetők, a szállítási kapcsolószerkezet pedig automatikusan összekapcsol. Opcionálisan rendelhető az egyedi rotoremelés; ez a vezérlőterminálon kapcsolható, egy gomb lenyomásával.

A munkaszélesség a kettős működésű szeleppel állítható, a rend szélessége 1,3 és 2,0 m között változtatható. A gépkezelő látóterében levő kijelzőn az aktuális munkaszélesség és a magassági beállítás kényelmesen leolvasható.