fbpx

A Pöttinger felvásárolja a MaterMacc Spa-t

Írta: GÉPmax-2023/I. lapszám cikke - 2023 február 09.

Programbővítés a további növekedés érdekében

A Pöttinger az olasz MaterMacc Spa gyártócég felvásárlásával kiegészíti a modern szántóföldi növénytermesztéshez szükséges termékportfólióját. A meglévő vetőgépek kínálata így szemenkénti vetéstechnológiával bővül. A felvásárlás 2022. november 7-én zárult le.

fendt
A MaterMacc meglévő ügyfelei továbbra is hozzáférhetnek a megbízható szolgáltatáshoz és támogatáshoz

Az észak-olaszországi San Vito al Tagliamentóban székhellyel rendelkező MaterMacc Spa. precíziós vetőgép-technológiáról, mechanikus és pneumatikus vetőgép-technológiáról, mulcstechnológiáról és egyéb OEM-alkatrészekről ismert. A termékek, a mezőgazdaság iránti szenvedély, és mindenekelőtt a szakképzett munkaerő nagyon jól kiegészítik egymást, és sok párhuzamot mutatnak a Pöttinger családi vállalkozással. A Pöttinger emellett arra összpontosít, hogy új technológiákat találjon a már meglévő piacain. Az osztrák cég azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szinergiákat kihasználva továbbfejlessze a meglévő technológiákat, miközben megfelel a magas szintű elvárásoknak.

A MaterMacc jelenleg mintegy 80 főt foglalkoztat. A Pöttinger a folytonosságra épít, és a teljes személyzetet és gyárat átveszi, így kihasználva a meglévő tapasztalatokat. A további tervek szerint a márka, az értékesítés, a szervizhálózat és a pótalkatrész-ellátás egyelőre változatlan marad. A Pöttinger azonban a lehető legjobban hozzá fog járulni know-how-jával ahhoz, hogy az új szegmensekben a szokásos sikereket érje el. A MaterMacc meglévő ügyfelei továbbra is hozzáférhetnek a megbízható szolgáltatáshoz és támogatáshoz.

telephely

„Ezzel az akvizícióval újabb lépést tettünk a sikeres jövő felé. A modern mezőgazdaság innovatív termékei és a MaterMacc munkatársainak kvalitása tökéletesen illeszkedik a Pöttinger világába” – nyilatkozta Gregor Dietachmayr, az igazgatóság szóvivője.

Szerző: Fodor Mihály