fbpx

Pöttinger szántóföldi bemutató

Írta: Szerkesztőség - 2011 december 31.

Szántóföldi bemutatót rendezett a Pöttinger gépek hazai importőre, az Auditker Kft.-vel közösen április közepén Dunaharasztiban, így a bemutatón a Lamborghini és Arma Trac traktorok vontatták a Pöttinger által felvonultatott, széles palettát bemutató gépsort.

Szinte télies, hideg időben gyűlt össze az a népes szakmai közönség, aki a Pöttinger Landmaschinen GmbH hazai képviseletének és az Auditker Kft.-nek a meghívására érkezett a bemutatóra. A zöldsor gépeitől, a vető-gépen át, a talajmunkagépekig mindent elhoztak a vendéglátók, hogy szántóföldi körülmények között, a gyakorlatban mutassák be gépeiket, előtte azonban még részletes ismertetőt tartottak. Mivel itt elsősorban a kisebb gazdaságok számára készített eszközök voltak láthatóak, így a traktorokból is a max. 100 Le-s kategória lett munkára fogva.

A szakmai napon az alábbi gépek szerepeltek, amelyeket az érdeklődők a program végén ki is próbálhattak:Magyarországon az utóbbi időben szépen fellendült a Pöttinger gépek értékesítése, de a tavalyi évben ez a lendület megtört – a mezőgazdaságigép-értékesítésben is jelentkező válság következményeként. Szász László, az osztrák gyártó képviselője reményét fejezte ki, hogy rövid időn belül a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás is magára talál, ahogyan az már a nyugat-európai piacokon tapasztalható. Fehér Ákos, az Auditker Kft. termékfelelőse cégük bemutatásakor utalt arra, hogy – bár a kft. már 15 éves – elsősorban a kertészeti technológiákra specializálódtak 10 évvel ezelőtt, miközben mára a szántóföldi művelésben használatos gépek is megtalálhatók választékukban, hiszen az Auditker a Lamborghini és Arma Track traktorok hazai képviselője. Dávid Lajos, szintén a Pöttinger képviselőjeként a talajművelés gépeit és a vetőgépet ismertette az érdeklődő közönségnek.Hatala László[m3 id="megjelent-gm" ev="2011" ho="05" honev="májusi"]>