Pöttinger TERRASEM CLASSIC – most már művelőeszközök nélkül

A Pöttinger kibővíti TERRASEM mulcsvetőgép-termékcsaládját a CLASSIC sorozattal. Mivel ezeken már nincs magágy-előkészítő egység, könnyen vontathatók, és nagy teljesítményt nyújtanak. A CLASSIC gépek 4-9 m közötti munkaszélességgel kaphatók.

 

Pöttinger TERRASEM CLASSIC

 

Tökéletes vetés

A TERRASEM CLASSIC alkalmazásának előfeltétele a jól előkészített magágy. A bevált tömörítőabroncs már a csoroszlya előtt a szükséges mértékben előtömöríti a talajt a mag tökéletes csírázási feltételeihez. Ez biztosítja azt a kapillárishatást, hogy a víz lehatolhasson a maghoz, és meglegyen a csírázáshoz szükséges nedvességszint.

A paralelogramma felfüggesztésű DUAL DISC duplatárcsás csoroszlya a magot precízen a megfelelő víztartású talajrészbe helyezi. A megfelelő csoroszlyanyomásnak köszönhetően a mag elég mélyre kerül, így a csírázási folyamatig kellő nedvességhez jut a kis csapadékkal ellátott vagy hosszasabban száraz időszakos területeken.

 

Pontos talajkövetés hossz- és keresztirányban

Az egyenletes munkamélység előfeltétel a mag optimális csírázásához. A tagok abroncshengersorai követik a talajfelszín kontúrját, biztosítva a pontos talajkövetést a teljes munkaszélesség mentén, minden pozícióban. A nagy teljesítményt a 3 000 liter térfogatú nagyméretű magtartály optimalizálja az akár 6 méteres munkaszélességű gépeken. A tartálykapacitás kívánságra tartálybővítménnyel további 3 950 literrel növelhető. A 8-9 m munkaszélességű gépeken és valamennyi TERRASEM FERTILIZER CLASSIC sorvetőgépen a magtartály 4 000 literes, de ezeknél a modelleknél – szintén tartálybővítménnyel – 5 100 liter tartálytérfogat érhető el.

 

Pöttinger TERRASEM CLASSIC

 

Vetés és tápanyagutánpótlás kombinációja

A TERRASEM CLASSIC a gabonák és egyéb aprómagvak klasszikus vetési folyamata mellett képes a vetéssorok között kijuttatni a műtrágyát, a FERTILIZER PRO csoroszlya használatával. A műtrágyacsík két magsor közé kerül, a lehelyezés mélysége pedig hidraulikus úton, fokozatmentesen beállítható.

 

További eszköz a tökéletes egyengetésre

Rugós nyomlazítók lazítják és törik fel a kemény és a tömörített traktorkeréknyomokat. Könnyű és homokos talajokban a szintezőfogak simítják le az abroncsok közötti bakhátakat.

 

Pöttinger sajtóközlemény

 

agrár gép magágy mezőgazdaság mulcs pöttinger vetőgép
.
.